Κοινωνία

Γιατί έριξαν πυρά οι Λίβυοι στο πλοιάριο του Ι. Αποστολόπουλου αφού είχε φορτώσει τους παράνομους μετανάστες;-Ήταν 95 μίλια από τις ακτές της Λιβύης

Περίεργο και συγχρόνως βίαιο περιστατικό είχαμε προχθές ( 04 Απριλίου 2024) όταν σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ στην οποία συμμετέχει ο γνωστός Ιάσονας Αποστολόπουλος ανακοίνωσε ότι «Ένα σκάφος της αυτοαποκαλούμενης Λιβυκής ακτοφυλακής παρεβέβη βίαια πριν λίγα λεπτά την ώρα που το Mare Jonio διέσωζε ένα σκάφος σε κίνδυνο σε διεθνή ύδατα. Ο Λίβυοι παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν στο νερό και στον αέρα, προκαλώντας πανικό και οδηγώντας πολλούς να πέσουν στη θάλασσα. Η ομάδα του Mare Jonio διασώζει τους ναυαγούς. Ζητάμε από την ιταλική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα ώστε να σταματήσουν οι βίαιες, επικίνδυνες και εγκληματικές συμπεριφορές της αυτοαποκαλούμενης Λιβυκής Ακτοφυλακής».

Όντως στο βίντεο βλέπουμε την επίθεση σκάφους της Λιβυκής ακτοφυλακής κατά του πλοιαρίου που επέβαινε ο γνωστός διασώστης παράνομων μεταναστών Ιάσονας Αποστολόπουλος.  

Ανάρτηση σε ελληνική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο κάνει την εξής ερώτηση “Δεν καταλάβαμε, η Λιβυκή ακτοφυλακή ήθελε να τους μαζέψει και να τους γυρίσει πίσω στην Λιβύη, για να μην περάσουν στην Ευρώπη, και η ΜΚΟ του Ιάσωνα θίχτηκε;”.

Δεν γνωρίσουμε τις προθέσεις των μελών της αποκαλούμενης Λιβυκής Ακτοφυλακής, η οποία όντως επιτέθηκε με πυρά τόσα χιλιόμετρα από τις ακτές της Λιβύης κατά σκάφους οργάνωσης ΜΚΟ, που έκανε αυτοβούλως διάσωση, ενώ η περιοχή ανήκει στην δικαιοδοσία της ναυτικής επιχείρησης ΕΙΡΗΝΗ της ΕΕ.

Το όλο σκηνικό αφορά συμφωνία Ελλάδος και Αιγύπτου

Η ελληνική κυβέρνηση είχε πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αιγύπτου, η οποία προβλέπει οικονομική βοήθεια 7,4 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των προσπαθειών ελέγχου των συνόρων στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, αναφέρει λιβυκό ΜΜΕ.

Αυτή η συμφωνία αντιμετωπίζει επίσης τις ανησυχίες για πιθανή παλαιστινιακή μετανάστευση μέσω της ίδιας οδού.
Το μόνο ερώτημα εδώ είναι ποιο λόγο είχαν οι Λίβυοι να πυροβολήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και του γνωστού Έλληνα διασώστη της Μεσογείου, και δεν άφηναν στην ησυχία τους την ΜΚΟ να πάρει τους παράνομους μετανάστες;

Λίβυοι και Αιγύπτιοι συνεργάζονται πιο στενά από ποτέ, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης  στα ύδατα της Μεσογείου.

Όσο για τις ΜΚΟ, αυτές κινούνται ανεξάρτητα από τις κυβερνήσεις των χωρών  της περιοχής, εμπλεκόμενες στην μεταφορά παράνομων μεταναστών, ονομάζοντας την όλη διαδικασία “ διάσωση”.

Μόνο που διάσωση είναι όταν ένα πλοιάριο με παράνομους μετανάστες κινδυνεύει να βυθιστεί, αλλά και πάλι αυτό είναι θέμα υπηρεσιών όπως η Ακτοφυλακή και όχι ιδιωτών.

Το πρόβλημα με όλες αυτές τις ΜΚΟ είναι τεράστιο και οφείλουμε ως Ελλάδα να δώσουμε μια λύση το ταχύτερο δυνατό, για να μην δούμε και μία ακόμη ροή μεταναστών να γεμίσει την Γαύδο και την Κρήτη.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...