Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 13χρονος - Διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας με «πρωταγωνίστρια» τη 12χρονη που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας με «πρωταγωνίστρια» τη 12χρονη που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, είχε αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνο και φέρεται να διακινούσε, ο 13χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από την έρευνα των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε ότι ο ανήλικος κατηγορούμενος είχε στο κινητό του τηλέφωνο συνολικά οκτώ αρχεία βίντεο και μία φωτογραφία με παιδική πορνογραφίας, στα οποία απεικονίζεται η 12χρονη.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» και ξεκίνησε να διερευνάται έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε η μητέρα της 12χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης, κατείχε και διακινούσε μέσω διαδικτύου τα βίντεο και τις φωτογραφίες στα οποία φαίνονταν γυμνά και ημίγυμνα μέρη του σώματος του θύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, ενώ κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, μετέβη το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του ανήλικου. Κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας, εντόπισαν το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας και έτσι ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και του πέρασαν χειροπέδες.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του ανήλικου ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη για τις πράξεις: «χωρίς δικαίωμα κοινολόγηση σε τρίτο οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας, κατά εξακολούθηση» και «κατοχή, διάθεση και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων».

Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον ανακριτή από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Παρασκευή, ενώ παραμένει υπό κράτηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ