Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θρήνος στην ελληνική βασιλική οικογένεια-Το “ύστατο χαίρε” στον Αρχιμανδρίτη Πατρίκιο Καλεώδη -Συντετριμμένος ο Παύλος (Εικόνες)

Ένα ακόμη αγαπημένο πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας έφυγε από τη ζωή. Ο Παύλος Γλύξμπουργκ, πριν από λίγες ώρες έκανε γνωστό μέσω Instagram ότι εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Πατρίκιος Καλεώδης.

«Ένας Άγιος άνθρωπος, ένας πραγματικός ιερέας, ο Πατρίκιος Καλεώδης έφυγε από κοντά μας. Η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που έκανε ο Παύλος Γλύξμπουργκ.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και πλειάδας Ιεραρχών τελέστηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου, η Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Πατρικίου Καλεώδη. 

Της Εξοδίου ακολουθίας προέστη ο  Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες: Ανέων κ. Μακάριος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Μεσαογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Παραμυθίας κ. Σεραπίων, Θαυμακού κ. Ιάκωβος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος.

Παραβρέθηκαν εκ μέρους της τέως βασιλικής οικογένειας η Βασίλισσα Άννα – Μαρία και ο Πρίγκηπας Νικόλαος. 

Πρίγκιπας Παύλος: Ποιος ήταν ο αρχιμανδρίτης

Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης κυρός Πατρίκιος ως διάκονος είχε υπηρετήσει στο Παρεκκλήσιο των Βασιλικών Ανακτόρων και έκτοτε συνδέθηκε στενά με την βασιλική οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με δημοσιύματα του σημερινού Τύπου, ο αρχιμανδρίτης ήταν βαθύτερος γνώστης του εκκλησιαστικού πρωτοκόλλου, το οποίο μελέτησε στο βάθος των αιώνων από τα πρώτα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο, στον Μητροπολιτικό ναό της Αθήνας, πρωτοστάτησε στην κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου και η ελληνική βασιλική οικογένεια τον αποχαιρέτησε χθες με συγκίνηση.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...