Κοινωνία

Πάτρα: Στην αντεπίθεση η οικογένεια του 17χρονου μαθητή που έπαθε ηλεκτροπληξία

Το ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, σε σχολείο στην Πάτρα. Ο 17χρονος μαθητής ήρθε σε επαφή με γυμνό καλώδιο και υπέστη ηλεκτροπληξία, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά. Οι γονείς του, αφήνουν αιχμές μέσω του δικηγόρου τους για τα όσα έγιναν από εκείνη τη μέρα. Τονίζεται πως κάποιοι προσπαθούν να αποποιηθούν όλες τις ευθύνες που τους αναλογούν και να τις ρίξουν σε αγνώστους, που είχαν προκαλέσει ζημιά στο φωτιστικό ασφαλείας.

Επίθεση στον Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων αλλά και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τον δικηγόρο Γιώργο Κουραχάνη με αφορμή τις απαντήσεις που δόθηκαν για την ηλεκτροπληξία που υπέστη 17χρονος μαθητής, μέσα στο σχολείο του, στην Πάτρα.

Ο δικηγόρος σημειώνει στο flamis.gr: «Προκαλούν αλγεινή εντύπωση τα αστραπιαία αντανακλαστικά που επέδειξε η Διεύθυνση Αυτεπιστασίας, Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού Οδών, Κτιρίων, Συντήρησης, Κλιματισμού και Αντικεραυνικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, της οποίας προΐσταται η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αυτεπιστασίας Αικατερίνη Σίμου, σχετικά με το περιστατικό της ηλεκτροπληξίας που υπέστη ο μαθητής Γ΄ Γυμνασίου την 28/03/2024 στο σχολικό συγκρότημα Δεμενικων εν ώρα λειτουργίας αυτού, με την οποία διαπιστώνεται πρωτοφανής προσπάθεια αποποίησης ευθυνών.

Δίχως καν να έχει ξεκινήσει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα παράξει πόρισμα επί της υποθέσεως αυτής, όλως ατυχώς και πρώιμα η ανωτέρω εποπτεύουσα Αρχή του Δήμου Πατρέων φέρεται να προβαίνει σε δηλώσεις στον τοπικό τύπο φωτογραφίζοντας και στοχοποιώντας την σχολική κοινότητα και δή τους μαθητές ως μοναδικούς υπευθύνους του συμβάντος θεωρώντας ως δεδομένο ότι επρόκειτο για βανδαλισμό που πραγματοποιήθηκε από αυτούς.

Ακόμα και έτσι όμως, σε περίπτωση βανδαλισμού, οφείλουν οι αρμόδιοι φορείς να τηρούν και να εφαρμόζουν το πρωτόκολλο ασφαλείας κατά την παρουσία των μαθητών στο χώρο του σχολείου, να τηρούν πιστά τις κείμενες διατάξεις για τη διασφάλιση της προστασίας των μαθητών, με την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος και να μην απεκδύονται τις ευθύνες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο έλεγχος στο σχολείο έδειξε πως το φωτιστικό ασφαλείας είχε καταστραφεί από αγνώστους και όπως φαίνεται δεν επισκευάστηκε. Τα αρμόδια συνεργεία του δήμου επισκεύασαν το φωτιστικό, με τεχνικούς να εκφράζουν αμφιβολίες, για τον τρόπο που έγινε το ατύχημα.

O 17χρονος μαθητής είχε μιλήσει μια μέρα μετά το ατύχημα στο Live News και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν όταν τον χτύπησε ρεύμα από γυμνό καλώδιο. «Σχόλαγα εκείνη την ώρα και υπήρξε ένας βανδαλισμός στο φωτιστικό. Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου. Το είχα δει κρεμασμένο δύο ημέρες εκεί το καλώδιο. Δεν είμαι σίγουρος πότε έγινε. Το φως ήταν σίγουρα σπασμένο. Ήμουν με ένα φίλο μου και κατέβαινα εκείνη την ώρα», ανέφερε.

Ο μαθητής είχε τις αισθήσεις του, αλλά βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Ειδοποιήθηκε η μητέρα του και ο 17χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. «Πήγα στον Άγιο Ανδρά, στο νοσοκομείο με τη μητέρα μου και επειδή δεν εφημέρευε, πήγαμε στο Ρίο με ασθενοφόρο», είπε ο μαθητής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος