Κοινωνία

Πάτρα: Κατέληξε 85χρονος που είχε πέσει θύμα ληστείας από ανήλικο- Πάλευε 5 μήνες να ξεπεράσει τα τραύματα του

Σχεδόν πέντε μήνες πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή ένας 85χρονος που είχε πέσει θύμα ληστείας από έναν ανήλικο γείτονά του στην Πάτρα, όμως τελικά κατέληξε το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου και τώρα ο 17χρονος δράστης κατηγορείται για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο ανήλικος συνάντησε τον 85χρονο ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην συνοικία του Αγίου Ιωάννου Πράτσικα, το απόγευμα της 6ης Νοεμβρίου, και του ζήτησε χρήματα. Όμως, εκείνος αρνήθηκε να του δώσει και τότε τον έσπρωξε με δύναμη, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, να χτυπήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και να χάσει τις αισθήσεις του.

Ο άτυχος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί κάταγμα στο κρανίο και διακομίστηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο, όπου τελικά έφυγε από τη ζωή.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν εντοπίσει τον 17χρονο ο οποίος ομολόγησε ότι έσπρωξε τον ηλικιωμένο γιατί αρνήθηκε να του δώσει χρήματα. Ο ανήλικος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που του άσκησε αρχικά δίωξη για σωματική βλάβη και απόπειρα ληστείας, ενώ συνελήφθη και ο πατέρας του που κατηγορείται για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ