Κοινωνία

Αχαΐα: Απέσπασαν πάνω από 40.000 ευρώ από μόλις δύο τηλεφωνικές απάτες

Οι Αρχές της Αχαΐας , τις τελευταίες μέρες έχουν εξιχνιάσει ένα από τα δύο περιστατικά τηλεφωνικής απάτης που έχουν συμβεί μέσω της μεθόδου της υποτιθέμενης επιστροφής χρημάτων από την εφορία, οι οποίες απέσπασαν από τα θύματα σχεδόν 41.000 ευρώ.

Θύμα της συγκεκριμένης περίπτωσης ήταν ένας ηλικιωμένος κάτοικος της Ακράτας, στον οποίο τηλεφώνησε ένας άγνωστος που συστήθηκε ως υπάλληλος τράπεζας, του είπε ότι δικαιούται επιστροφή από την εφορία και τον έπεισε να του δώσει τους κωδικούς του e-banking του, δήθεν για να του καταθέσει το ποσό. Όμως, μόλις απέκτησε πρόσβαση στους δυο τραπεζικούς λογαριασμούς του ηλικιωμένου, μετέφερε από αυτούς σε άλλον το ποσό των 29.490 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ακράτας μετά την καταγγελία του θύματος, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο Ελλήνων, ενός άνδρα που παρίστανε τον τραπεζικό και μιας γυναίκας στον λογαριασμό της οποίας μεταφέρθηκαν τα χρήματα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδές Πατρών.

Θύμα του δεύτερου περιστατικού ήταν ένας άνδρας από άλλη περιοχή της Αχαΐας, ο οποίος δέχθηκε την Παρασκευή τηλεφώνημα από έναν επιτήδειο που παρίστανε τον λογιστή και τον έπεισε ότι δικαιούται επιστροφή χρημάτων από την περυσινή φορολογική του δήλωση. Ο "μαϊμού" λογιστής έπεισε τον ανυποψίαστο άνδρα να του δώσει τους κωδικούς του e-banking του και μετέφερε από τον λογαριασμό του το ποσό των 10.700 ευρώ σε άλλον λογαριασμό. Η Ασφάλεια διενεργεί έρευνες για να εντοπίσει τα ίχνη του άγνωστου προς το παρόν απατεώνα.

 

Ψώνιζε από τον λογαριασμό γυναίκας



Μετά από πέντε μήνες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ανακάλυψαν την ταυτότητα ενός επιτήδειου που είχε καταφέρει στις 29 Οκτωβρίου του 2023 να αποκτήσει παράνομα πρόσβαση στον λογαριασμό που διατηρούσε μια γυναίκα από την Άρτα στο messenger, να αποσπάσει τα στοιχεία του τραπεζικού της λογαριασμού και να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές ύψους 290 ευρώ.

Πρόκειται για έναν Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας και ερευνάται αν είχε κάνει το ίδιο και σε λογαριασμούς άλλων ανυποψίαστων πολιτών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ