Κοινωνία

Μέλη του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη σταμάτησαν τρένο με αμερικανικά άρματα μάχης-Έγραψαν συνθήματα στα άρματα (Βίντεο)

Μπλόκο στο σιδηροδρομικό σταθμό και συγκεκριμένα στο τρένο που μετέφερε αμερικανικά άρματα μάχης από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τη Βουλγαρία, έστησαν το απόγευμα του Σαββάτου μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνεχίζοντας τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα e-evros.gr, φωνάζοντας το σύνθημα «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», αλλά και γράφοντας συνθήματα με κόκκινη μπογιά «killers go home» πάνω στα άρματα ανάγκασαν το τρένο να οπισθοχωρήσει.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στάθηκαν μπροστά στο τρένο με το πανό και τις σημαίες και ανάγκασαν το τρένο να σταματήσει. Απαίτησαν να γυρίσει πίσω και να ξεκουμπιστούν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί φονιάδες από την Αλεξανδρούπολη και όλη την περιοχή.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους "με αυτή την συμβολική κίνηση κάλεσαν το λαό βάλει εμπόδια στην μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο της πολεμικής δολοφονικής μηχανής ΗΠΑ- ΝΑΤΟ - ΕΕ που κατέκλυσε για άλλη μια φορά τον τόπο του τις τελευταίες μέρες."

Ο Σταύρος Μπάζας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ κατήγγειλε τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση .

«Καταγγέλλουμε τη χρησιμοποίηση του λιμανιού, του σιδηροδρομικού δικτύου, των στρατοπέδων της περιοχής από τους ΝΑΤΟϊκούς, από τους μακελάρηδες των λαών, που αυτές τις μέρες με τρένα και με εκατοντάδες φορτηγά μεταφέρουν επικίνδυνο πολεμικό υλικό στα σύνορα με τη Βουλγαρία», είπε.

Κατήγγειλε επίσης την ελληνική κυβέρνηση που παραχωρεί οπλικά συστήματα τα οποία είναι χρήσιμα για την άμυνα της χώρας στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ