Κοινωνία

Άμφισσα: 14χρονοι Ρομά έκλεψαν χάλκινα καλώδια- Προκάλεσαν ζημιές ύψους €10.000 για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας-Δελφών, συνέλαβαν δύο 14χρονους Ρομά που μαζί με έναν 20χρονο, επίσης Ρομά, έκλεψαν χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του ριφιφί χάλκινα καλώδια από αποθήκη στην Άμφισσα στην οποία στη συνέχεια έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους προκαλώντας ζημιές 10.000 ευρώ.


Οι δύο 14χρονοι και ο 20χρονος που κατηγορούνται για για εγκληματική οργάνωσηεμπρησμόκλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, χτύπησαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Αρχικά χρησιμοποιώντας ένα σφυρί άνοιξαν τρύπα σε τοίχο της αποθήκης και πήραν τα καλώδια από τα οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έβγαλαν χαλκό 5 κιλών.

Στη συνέχεια και πριν αποχωρήσουν έβαλαν φωτιά σε χαρτιά που υπήρχαν στην αποθήκη σε μια προσπάθεια να κρύψουν τα ίχνη τους με αποτέλεσμα να καταστραφούν εργαλεία, έπιπλα, ξυλεία και ένα μοτέρ.

Εκτός από τους τρεις Ρομά οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την εξιχνίαση της υπόθεσης συνέλαβαν έναν 52χρονο Έλληνα, ιδιοκτήτη επιχείρησης ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε αγοράσει τον χαλκό πληρώνοντας 20 ευρώ.

Παράλληλα οι αστυνομικοί το βράδυ της Πέμπτης συνέλαβαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου μια 37χρονη και μια 42χρονη ως κηδεμόνες των δύο 14χρονων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ