Κοινωνία

Κως: Χειροπέδες σε 2 αλλοδαπούς διακινητές μετά από καταδίωξη

Χθες βράδυ περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που ήταν σε περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ειρήνης στην Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει αλλοδαπούς σε παρακείμενη παραλία.

Ο χειριστής του σκάφους, στην θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία δεν συμμορφώθηκε και στη συνέχεια το πλήρωμα του Λιμενικού προέβη σε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι δύο χειριστές του ταχύπλοου περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ γίνονται έρευνες στη ξηρά προς εντοπισμό των ατόμων που αποβιβάστηκαν.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 169 του Π.Κ. (Απείθεια), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 47 του Π.Κ. (Συνεργός), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ