Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Να στείλουμε ΕΛ.ΑΚΤ-ΠΝ-“Λαμπεντούζα” γίνεται η Γαύδος ενώ 20.000 Σουδανοί είναι έτοιμοι για αποβίβαση στη Κρήτη από την Λιβύη

Υβριδική επίθεση κατά Κρήτης-Γαύδου από την πλευρά του Τομπρούκ αναφέρουν πηγές των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι ίδιες τονίζουν ότι 20.000  μετανάστες αναμένουν να περάσουν με κάθε μέσο ( πλοιάρια) για να αποβιβαστούν στα νότια παράλια της Κρήτης.

Αυτές οι πληροφορίες αναφέρονται από τον ελληνικό τύπο και είναι στην διάθεση των στελεχών της ΕΥΠ μέσα από καταθέσεις μεταναστών από διαφορετικές ροές, οι οποίες  έχουν καταφθάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κρήτη.

Ξένες πηγές αναφέρουν ότι χιλιάδες Σουδανοί αιτούντες ασύλου και πρόσφυγες συνεχίζουν να φτάνουν στη Λιβύη μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων στο Σουδάν.

Μέχρι σήμερα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει καταγράψει περισσότερους από 13.000 Σουδανούς που έφτασαν στη Λιβύη στις ή μετά τις 15 Απριλίου 2023 στην χώρα.

Οι ίδιες αναφέρουν ότι χιλιάδες Σουδανοί πρόσφυγες είναι στο Τομπρούκ, μια ανάσα από την Κρήτη

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, αποβιβάστηκαν στην Κρήτη, από τέσσερα  διαφορετικά σημεία 220 παράνομοι μετανάστες, προκαλώντας ασφυξία στην περιοχή, για την δυνατότητα υποδοχής στις ειδικές δομές.


Υβριδική επίθεση κατά Γαύδου

Το πρωί του Σαββάτου 60 μετανάστες εντοπίστηκαν στο Γιαλισκάρι Παλαιόχωρας, οι περισσότεροι Αιγύπτιοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για φιλοξενία  στις κατασκηνώσεις Καλαθά, με το Δήμο Χανίων να φροντίζει για την σίτιση τους.

Την ίδια στιγμή αποβιβάστηκαν 91 επιπλέον μετανάστες.

Μέγα πρόβλημα και στην Γαύδο

Από το περασμένο Σάββατο οι αφίξεις στις ακτές της Γαύδου  είναι καθημερινές. Άλλοι ενενήντα ένας αποβιβάστηκαν από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι σήμερα το πρωί στην Τρυπητή.

«Η Γαύδος δεν αντέχει άλλο» διαμηνύει σε όλους τους τόνους η δήμαρχος του ακριτικού νησιού κ. Λίλιαν Στεφανάκη, που με ελάχιστα μέσα και προσωπικό καλείται να διαχειριστεί την συνεχή ροή μεταναστών των τελευταίων ημερών.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, και οι ελληνικές αρχές κινούνται για να λύσουν το θέμα, αφού αν δεν δράσουν έγκαιρα, Γαύδος και Κρήτη, θα πλημμυρήσουν από μετανάστες, προκαλώντας πραγματικά πρόβλημα στην χώρα μας.

 Μιλώντας για το θέμα αυτό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και την Κατερίνα Σαλαπάτα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης αρχικά παραδέχτηκε πως η Κρήτη και η Γαύδος όντως δέχονται αυξημένες μεταναστευτικές ροές το τελευταίο διάστημα, κάτι που είναι πιο δύσκολο για την περιοχή, όπως είπε, απ’ ό,τι για τα ανατολικά της χώρας, κι αυτό γιατί τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται πιο κοντά στις ακτές της Τουρκίας απ’ όπου προέρχονται οι μετανάστες, πράγμα που καθιστά πιο εύκολη την απώθησή τους και την επιστροφή τους εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν.

Αφού οι ροές όντως έρχονται από το Τομπρούκ και άλλες περιοχές, στο οποίο επικρατούν διάφορες φατρίες αλλά και οι Τούρκοι για να μην ξεχνιόμαστε, γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνο κάποιος υπουργός μας να μιλήσει απευθείας με τον Στρατάρχη Χαφτάρ, φίλο της Ελλάδος εδώ και χρόνια;

Η Κρήτη είναι αποδέκτης ροών από την Λιβύη εδώ και κάποιους μήνες, και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό για την χώρα μας, διότι σίγουρα έχει άρωμα Τουρκίας από πίσω, για αυτό και θα πρέπει να δράσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και φυσικά το Λιμενικό μας άμεσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ