Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Και μη χειρότερα! Τρένο στις Σέρρες ακινητοποιείται για να περάσουν φορτηγά από αφύλακτη διάβαση

Ολοένα και περισσότερα περιστατικά που δείχνουν πως η ασφάλεια στις σιδηροδρομικές γραμμές, έναν χρόνο μετά από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, μόνο δεδομένη δεν είναι. Τη στιγμή που έρχονται στη δημοσιότητα περιστατικά με παραβίαση σηματοδοτών στις γραμμές του προαστιακού, ένα βίντεο από τη γραμμή προς τις Σέρρες, επιβεβαιώνει το... μπάχαλο που επικρατεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, και φέρεται να είναι τραβηγμένο από τον μηχανοδηγό, βλέπουμε πως το τρένο αναγκάζεται να σταματήσει την πορεία του σε αφύλακτη διάβαση, ώστε να περάσουν φορτηγά. Τα βαγόνια ακινητοποιούνται λίγο πριν από τη διάβαση απ' όπου περνούν ελεύθερα τα βαριά οχήματα. 

Το περιστατικό, όπως σημειώνει και το Ράδιο Θεσσαλονίκη, καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή της Δοϊράνης με κατεύθυνση προς Σέρρες.

Την ίδια στιγμή σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού έλξης, καταγγέλλει πως: «Στην γραμμή προς Σέρρες ο ΟΣΕ τοποθετεί φύλακες στις σιδηροδρομικές διαβάσεις ΜΟΝΟ όταν διέρχονται τρένα που μεταφέρουν εμπορεύματα, αφήνοντας τα επιβατικά τρένα εκτεθειμένα και αναγκάζοντας την Hellenic Train να τοποθετήσει εποχούμενους φύλακες! Το τρένο  σταματάει πριν την διάβαση, ο φύλακας κατεβαίνει από αυτό, την εξασφαλίζει, το τρένο διέρχεται και περιμένει τον φύλακα να ξαναεπιβιβαστεί σε αυτό!».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ