Κοινωνία

Υπ. Μετανάστευσης: Μειώθηκαν κατα 12,2% οι πολίτες τρίτων χωρών στις 33 δομές φιλοξενίας της χώρας τον Φεβρουάριο

Περαιτέρω αποσυμφόρηση του εθνικού συστήματος υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών-αιτούντων άσυλο σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, δίνοντας συνέχεια σε μια τάση που είχε ξεκινήσει από τις αρχές του έτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο συνολικός αριθμός διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στις 33 δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, μειώθηκε κατά 12,2%, από 31.367 τον Ιανουάριο, στις 27.536 τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο, οι διαμένοντες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μειώθηκαν κατά 28,5% σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο. Πιο συγκεκριμένα, ενώ τον Ιανουάριο οι διαμένοντες στα νησιά ήταν 15.767, τον Φεβρουάριο μειώθηκαν στους 11.267.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Ασύλου διεκπεραίωσε 6.279 αιτήσεις ασύλου τον Φεβρουάριο, ενώ την ίδια περίοδο οι συνολικές παράνομες αφίξεις σε όλη τη χώρα ανήλθαν σε 3.828.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...