Κοινωνία

Προφυλακίστηκε 44χρονος Αλβανός που εμπλέκεται στη μαφιόζικη οργάνωση Σέρβων

Ο εισαγγελέας και η αρμόδια ανακριτική αρχή έκρινε προφυλακιστέο έναν 44χρονο κατηγορούμενο από την Αλβανία, ο οποίος έχει συλληφθεί για την εμπλοκή του στην ομάδα των Σέρβων εκτελεστών που έχει εξαρθρωθεί  από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με το  protothema.gr, τη Δευτέρα, ο 44χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και απολογήθηκε για σειρά βαρύτατων κατηγοριών, τις οποίες όμως φέρεται να αρνήθηκε.

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως μετέφερε ένα αυτοκίνητο από την Αθήνα στην Κέρκυρα χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και τον σκοπό της μεταφοράς του.

Ακόμη σε ό,τι αφορά στο κινητό που είχε στην κατοχή του, ο 44χρονος φέρεται να ανέφερε στην απολογία του πως δεν ήταν ο αποκλειστικός κάτοχός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι το κινητό του το έδωσε ένας συγκατηγορούμενός του, έγκλειστος σε φυλακές στο εξωτερικό και το παρέδωσε σε κάποιον άλλον στην Κέρκυρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις έρευνες των Αρχών ο κατηγορούμενος συνέβαλε στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στις ανθρωποκτονίες, καθώς και στη μετακίνηση μελών της οργάνωσης από τα Σύβοτα στη Χαλκιδική, όπου διέμεναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις από την εισαγγελία, μεταξύ άλλων για ένταξη, συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία κατά συρροή, ηθική αυτουργία και συνέργεια σε ανθρωποκτονία και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...