Κοινωνία

Κακοκαιρία Daniel 7 μήνες μετά: Κάτω από το νερό 450.000 στρέμματα - Ζημιές έως και 100%

Επτά μήνες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία, αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι αντιμέτωποι με μία ολοκληρωτική καταστροφή, καταγγέλλοντας πως τα χωριά ερημώνουν από κατοίκους.

Σύμφωνα με το Open, η κακοκαιρία Daniel, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπνιξε 450.000 στρέμματα στη Θεσσαλία, με σχεδόν το 100% να ήταν καλλιεργίσιμη γη προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους παραγωγούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγρότες μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό για την κακοκαιρία Daniel και δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, αντικρίζοντας το μέγεθος της καταστροφής από τα καιρικά φαινόμενα.

Κακοκαιρία Daniel: Τι αναφέρουν αγρότες

Ο Τρύφων Καρυώτης, νέος αγρότης από τη Φαλάνη Λάρισας, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του βλέποντας την καταστροφή στα χωράφια του.

«Όσο χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν στα περιβόλια  και τώρα τα βλέπω και κλαίω. Τα δέντρα ήταν πάνω στην παραγωγή και τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Χρήστος Καρυώτης, με τη σειρά του, υπογραμμίζει: «Εκτός από όλα τα άλλα, έχουμε και τα φερτά υλικά. Εμείς έχουμε 100% ζημιά, δεν έχουμε πάρει ακόμη ούτε προκαταβολή, ούτε έχει έρθει κάποιος υπεύθυνος για να μας πει τι κάνουμε».

«Ο ένας έχει μείνει, οι άλλοι θα φύγουν. Θα πάνε στην Αθήνα για δουλειά. Αρχίζουν να ερημώνουν τα χωριά, η πολιτεία δεν μας κοιτάζει και αυτά που έχουν εξαγγείλλει είναι ψίχουλα» τονίζει μιλώντας για τα παιδιά, αλλά και τη βοήθεια της πολιτείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ