Κοινωνία

Κληρονομιά Τράγκα: Δεύτερη δικαστική νίκη για τον Γιάννη

Η απόφαση θα ισχύσει μέχρι την εκδίκαση της αίτησης του Γιάννη Τράγκα, που ζητάει να παυθεί οριστικά ο Ελβετός από συνεκτελεστής της διαθήκης και της κληρονομιάς του πατέρα του. Πρόκειται για την δεύτερη δικαστική νίκη του κληρονόμου που εδώ και μήνες βρίσκεται απέναντι στην Μαρία Καρρά και τον Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν, ο οποίος διενεργούσε πληρωμές κατ’ εντολή της.

Σύμφωνα με την απόφαση που παρουσιάζει το Protothema.gr μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι το δικαστήριο «υποχρεώνει προσωρινά μέχρι την συζήτηση της αίτησης τον IVO OTTAVIO FRANCESCON συνεκτελεστή διαθήκης του αποβιώσαντος πατρός του αιτούντος, Γεωργίου Τράγκα του Ιωάννη, να μην προβαίνει σε οποιαδήποτε πληρωμή και γενικότερα σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετιζόμενη με την διαχείριση της κληρονομιαίας περιουσίας του ως άνω αποβιώσαντος, προς όποιον και αυτή απευθύνεται...».

Στην απόφαση τονίζεται επίσης εμφατικά ότι μόνο με έγγραφη έγκριση του Έλληνα συμβολαιογράφου που είναι ο δεύτερος συνεκτελεστής της διαθήκης ο Φρανσεσκόν, θα μπορεί να προβεί σε πληρωμές «που αφορούν αποκλειστικά τυχόν επείγουσες υποχρεώσεις της ως άνω κληρονομιάς και είναι προς όφελός της».

Η θέση του Γιάννη Τράγκα

Μετά από αυτή την εξέλιξη δικαιώνεται ξανά ο γιος του Γιώργου Τράγκα που επέμενε ότι ο Ελβετός δικηγόρος πλήρωνε επί μήνες περί τα 400.000 ευρώ από λεφτά της περιουσίας χωρίς να ενημερώσει τον Έλληνα συμβολαιογράφο συνεκτελεστή της διαθήκης για τις κινήσεις αυτές.

Η πάγια θέση του Γιάννη Τράγκα από την πρώτη στιγμή είναι ότι τα λεφτά αυτά που αφορούσαν υποχρεώσεις της Μαρίας Καρρά, προέρχονται από την κληρονομιά και την περιουσία που άφησε ο πατέρας του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου με απόφαση που είχε εκδώσει, υποχρέωσε για πρώτη φορά τον Ελβετό συνεκτελεστή της διαθήκης Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν με προσωρινή διαταγή να μην προβεί σε καμία πληρωμή μέχρι την σημερινή εκδίκαση της αίτησης παύσης που έχει κατατεθεί από τον γιο του εκλιπόντος.

Αρνείται τον ρόλο του, αλλά πλήρωνε

Το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αγαπηνού που εκπροσωπεί τον Γιάννη Τράγκα ζήτησε τη διατήρηση αυτής της προσωρινής διαταγής που απαγορεύει στον Φρανσεσκόν να προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή και την πέτυχε με τη σημερινή απόφαση.

Σημειώνεται ότι ο Ελβετός δικηγόρος έχει ήδη μηνυθεί από τον Γιάννη Τράγκα για απιστία κατ’ εξακολούθηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και γι’ αυτό τον λόγο ο γιος του εκλιπόντος αιτήθηκε να παυθεί μέσω της δικαστικής οδού από συνεκτελεστής της διαθήκης.

Με τον Φρανσεσκόν συντάσσεται η Μαρία Καρρά, ενώ ο Έλληνας συμβολαιογράφος που είναι ο δεύτερος συνεκτελεστής και δεν ενημερώθηκε ποτέ για τις πληρωμές συντάχθηκε με την θέση του Γιάννη Τράγκα.

Τι υποστηρίζει η Μαρία Καρρά

Σημειώνεται ότι η χήρα του Γιώργου Τράγκα επιμένει εδώ και μήνες να μην συμπεριληφθεί στην κληρονομιά και την περιουσία του αποθανόντος κανένα ακίνητο των ΗΠΑ, εκτός από το διαμέρισμα στον ουρανοξύστη Olympic Tower, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, το οποίο αναφερόταν στην ιδιόγραφη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα.

Κάτι που εγείρει ποικίλα ερωτήματα εφόσον ο Φρανσεσκόν δεν αποδέχεται σύμφωνα με τους δικηγόρους του τον ρόλο του συνεκτελεστή της κληρονομιάς είναι το μπαράζ πληρωμών που πραγματοποίησε-το ποσό αγγίζει τις 400.000 ευρώ-με εντολή της Μαρίας Καρρά.

Σε αυτές συμπεριλήφθηκε και η αμοιβή για τις υπηρεσίες του, αγνοώντας τον Έλληνα συμβολαιογράφο συνεκτελεστή της διαθήκης, ο οποίος έπρεπε να δώσει έγκριση για τις συγκεκριμένες πληρωμές!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...