Κοινωνία

Πάτρα: Θύμα τηλεφωνικής απάτης άφησε 7.000 ευρώ σε κάδο σκουπιδιών – Έγινε η πρώτη σύλληψη

Μια γυναίκα στην Πάτρα έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης καθώς άφησε σε κάδο σκουπιδιών 7.000 ευρώ όπως της είχαν πει οι δράστες να κάνει.

Οι αστυνομικοί στην Πάτρα προχώρησαν σε σύλληψη άντρα για την τηλεφωνική απάτη με θύμα ηλικιωμένη. Η άτυχη γυναίκα σήκωσε το τηλέφωνο του σπιτιού της και πανικοβλήθηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Οι δράστες την έπεισαν πως ένα από τα παιδιά της είχε τραυματιστεί σε σοβαρό τροχαίο και έπρεπε να πληρώσει για τα έξοδα του χειρουργείου. Η γυναίκα πάνω στον πανικό της δέχτηκε και έκανε όσα της υπέδειξαν. Έβαλε 7.000 ευρώ σε μια σακούλα και τα τοποθέτησε σε κάδο σκουπιδιών. Ένα από τα μέλη της σπείρας συνελήφθη, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν την έρευνα για τους συνεργούς του.

Συνελήφθη, το βράδυ της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο συλληφθείς με συνεργούς του, που αναζητούνται, στις 27-02-2024 στην Πάτρα, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα της εμπλοκής παιδιού της, σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, της είπε ότι χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικά ποσά για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Η ηλικιωμένη πείστηκε από τους ισχυρισμούς των απατεώνων και τοποθέτησε καθ υπόδειξή τους σε κάδο απορριμάτων μια συσκευασία, που περιείχε 7.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια αφαίρεσαν οι κατηγορούμενοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ