Κοινωνία

Αντιτρομοκρατική: Χτυπήματα με αμοιβή - Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του αρχηγού από τη φυλακή

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα χέρια της οποία βρίσκονται 10 άτομα που φέρεται να έχουν σχέση με την τρομοκρατία, για τον ρόλο τους σε βομβιστικές επιθέσεις αλλά και για το κατά πόσο φέρονται να εμπλέκονται στο πακέτο βόμβα που εστάλη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντολές επιθέσεων μέσα από τις φυλακές

Καθοδηγητής και εντολέας των επιθέσεων, εμφανίζεται σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 36χρονος έγκλειστος των φυλακών Δομοκού. Είχε πραγματοποιήσει 4 ληστείες σε 42 μέρες, ενώ δεν είχε επιστρέψει στις φυλακές μετά από άδεια που είχε λάβει. Ήταν το άτομο που στρατολόγησε τα μέλη της Σύμπραξης Εκδίκησης και εκείνος που έδωσε την εντολή να σταλεί στη δικαστικό ο παγιδευμένος φάκελος επειδή δεν του είχε αποδεχτεί την συγχωνευση των ποινών του.

Οι διάλογοι των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης έρχονται στη δημοσιότητα που καταδεικνύουν τον τρόπο δράσης τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ο κρατούμενος έδινε εντολές για τα χτυπήματα μέσα με το φυλακη.

Στόχος ήταν ο Διευθυντής των Φυλακών Λάρισας

Συγκεκριμένα αναφέρονται στη διπλή έκρηξη σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Λάρισα τον Ιούνιο του 2023, με μια χειροβομβίδα και ένα εκρηκτικό μηχανισμό που μάλιστα τοποθετήθηκε σε λάθος σημείο, σε λάθος διεύθυνση καθώς στόχος ήταν ο διευθυντής των φυλακών Λάρισας. Είναι ενδεικτική η συνομιλία που φέρεται να έχει ο 36χρονος έγκλειστος με ένα μέλος που φέρεται να προέβη στην συγκεκριμένη πράξη.

επικινδυνότητα της δράσης τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, φαίνεται και από το γεγονός της διπλής έκρηξης σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Λάρισα τον Ιούνιο του 2023, με μια χειροβομβίδα και ένα εκρηκτικό μηχανισμό που μάλιστα τοποθετήθηκε σε λάθος σημείο, σε λάθος διεύθυνση καθώς στόχος ήταν ο διευθυντής των φυλακών Λάρισας. Είναι ενδεικτική η συνομιλία που φέρεται να έχει ο 36χρονος έγκλειστος με ένα μέλος που φέρεται να προέβη στην συγκεκριμένη πράξη.

Αρχηγός: 
" Κοίτα αυτό που σου λέω για τον γκριζομάλλη ρε αδελφέ μια φορά φτιάξτο ρε φίλε. Είστε Λάρισα πως δεν μπορείτε να το κάνετε; Εγώ τα έκανα όταν ήμουν εκεί όλα ρε φίλε".

Μέλος: 
"Θα το φτιάξουμε εκατό τις εκατό".

Αρχηγός:
"…κατάλαβες τι θέλω. Να φάει να πάει απέναντι στο πανεπιστημιακό".

Απείλησε εισαγγελέα από τις φυλακές

Ο αρχηγός της οργάνωσης από τις φυλακές Δομοκού, όπως δήλωσε στον Alpha, πήρε τηλέφωνο στο γραφείο της εισαγγελέως που διαχειριζόταν τις υποθέσεις του και είπε στην γραμματέα της:

«Πες στην εισαγγελέα εφετών να βγάλει την απόφαση που πρέπει. Εγώ μπορεί να είμαι μέσα αλλά έχω πολλούς φίλους έξω και ξέρω πού μένει αυτή και η οικογένειά της».

Η Αντιτρομοκρατική, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, εκτίμησε ότι δεν τον ενδιέφερε αν θα άφηνε πίσω του κάποιο νεκρό. Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε το τηλεφώνημα και έπειτα οδηγήθηκε στο DNΑ μέσω εξέτασης και περαιτέρω έρευνας.

Χτυπήματα με αμοιβή

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η δικογραφία αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες εντολές για τα χτυπήματα ήταν με αμοιβή. Το «κεφάλι» της οργάνωσης φαίνεται πως έταζε είτε χρήματα, είτε χρησιμοποιούσε τις λεγόμενες «υποσχετικές» που υπάρχουν μέσα στις φυλακές. Μάλιστα στην Αντιτρομοκρατική αναφέρουν ότι υπάρχει λεία από τις συγκεκριμένες ληστείες που δεν έχει εντοπιστεί ποτέ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ