Κοινωνία

Στα χέρια της Εξεταστικής Επιτροπής η δικογραφία των Τεμπών - Τι περιλαμβάνει

Ο φάκελος της δικογραφίας για το δυστύχημα στα Τέμπη από την Εισαγγελία της Λάρισας βρίσκεται στα χέρια των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη του.

Η δικογραφία που αριθμεί περίπου 1.000 σελίδες περιλαμβάνει μυνητήριες αναφορές, εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών αλλά και το πόρισμα της πιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα.

Οι βουλευτές της Επιτροπής δεν θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας, αλλά θα μπορούν να επισκέπτονται το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του Κοινοβουλίου και να μελετούν μόνο εκεί τα έγγραφα, για να συντάξουν τα πορίσματα, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί η μυστικότητα της διαδικασίας.

Η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτήθηκε τον Νοέμβριο για να ερευνήσει τις παθογένειες στους σιδηροδρόμους της χώρας από το 1997 έως και σήμερα, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξέτασης μαρτύρων από την περασμένη εβδομάδα,αναφέρει το newsbomb.gr.

Η προθεσμία για την κατάθεση των τελικών συμπερασμάτων λήγει στις 8 Μαρτίου, ενώ η τελική συνεδρίαση θα γίνει στις 11 Μαρτίου, για να δαπιστωθεί εάν μπορεί να κατατεθεί κοινό πόρισμα, που ωστόσο σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αναμένεται να γίνει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ