Κοινωνία

Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο για τα 57 θύματα των Τεμπών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ (Εικόνες-Βίντεο)

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί, επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, για τους 57 επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, βυθίζοντας τη χώρα σε βαρύ πένθος.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους φίλοι, συγγενείς, φοιτητές και απλοί πολίτες, όλοι μαζί προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών των 57 επιβατών στα Τέμπη.

Οι ιερείς διάβασαν τα ονόματα των θυμάτων και τελέσαν την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας στην Ελλάδα,όπως αναφέρει το protothema.gr.

Νωρίτερα, στον Ναό τελέστηκε θεία λειτουργία, ενώ μετά το πέρας της τελετής, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, ανέφερε σε δηλώσεις του: «Ένα χρόνο πριν, 57 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μέσα σε αυτά τα άτομα 11 φοιτητές του ΑΠΘ, το οποίο πλήρωσε μεγάλο φόρο τιμής αίματος. Αυτή η μέρα είναι μια υπόμνηση για την ευθύνη που έχουν οι αρμόδιοι φορείς να αποδώσουν δικαιοσύνη αλλά και την δική μας ευθύνη να θυμόμαστε αυτά τα παιδιά. Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ως γονείς, ως πολίτες συναισθανόμαστε και συμπάσχουμε και ευχόμαστε να μη συμβεί ξανά».

Από την πλευρά του, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης, έκανε λόγο για μία δύσκολη στιγμή για τους ανθρώπους του τόπου μας και ιδιαίτερα για τα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας: «Χάσαμε δικά μας παιδιά άδικα. Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά και ένα δικό μας κορίτσι, η Κέλλυ Πορφυρίδου. Καλή ανάπαυση στις ψυχές τους, καλή δύναμη στους γονείς. Να κρατάνε ζωντανή την ελπίδα ακόμα κι όταν αυτή μας εγκαταλείπει. Προσδοκούμε την ανάσταση των ψυχών τους και τη δικαιοσύνη, όχι τιμωρητικούς λόγους, αλλά για να μην επαναληφθεί ένας τέτοιος χαμός».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ