Κοινωνία

Φλώρινα: "Στα πράσα" έπιασαν «εισπράκτορα» σπείρας την ώρα που έκλεβε κοσμήματα και λίρες αξίας 10.000 ευρώ από 63χρονη

Σε ώρα "δράσης" συνέλαβαν έναν 59χρονο Έλληνα που είχε το ρόλο «εισπράκτορα»  σπείρας που έκανε τηλεφωνικές απάτες εις βάρος πολιτών στην Φλώρινα, ενώ έπαιρνε χρυσαφικά και χρυσές λίρες αξίας περίπου 10.000 ευρώ από μια 63χρονη με το γνωστό κόλπο ότι το παιδί της είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Είχαν προηγηθεί την Τρίτη καταγγελίες δυο γυναικών ηλικίας 64 και 66 χρόνων, ότι δέχθηκαν τηλεφωνήματα από μια άγνωστη γυναίκα, που προσποιήθηκε ότι είναι αστυνομικός και τους ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή, δήθεν για να αποφύγουν τις συνέπειες συγγενικά τους πρόσωπα που δήθεν ήταν υπαίτια θανατηφόρου δυστυχήματος.

Στην περίπτωση της 63χρονης, που ήταν η μόνη που «τσίμπησε» το δόλωμα, ένας άνδρας μέλος του κυκλώματος είχε καθοδηγήσει τον 59χρονο υποδεικνύοντάς του το σημείο όπου θα παραλάμβανε τα τιμαλφή. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κινητοποιήθηκαν άμεσα, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν με τη λεία της απάτης που αποδόθηκε στην 63χρονη.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε ο 59χρονος"εισπράκτορας" κατασχέθηκε και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν οι τουλάχιστον δυο συνεργοί του.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...