Κοινωνία

Πάτρα: Στον εισαγγελέα το βίντεο με το θανατηφόρο τροχαίο

Στα χέρια της Τροχαίας Πατρών που συντάσσει τη δικογραφία για το τροχαίο δυστύχημα στην ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου στη διασταύρωση με την Αρέθα, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο οι νεαροί Γιάννης Στεργίου και Γιώργος Παπαδόπουλος, βρίσκεται το βίντεο που έχει καταγράψει το συμβάν με μεγάλη σαφήνεια.

Το βίντεο προέρχεται από παρακείμενο κατάστημα και o δικηγόρος Πατρών Ακης Βαβαρούτας, που τυγχάνει φίλος μιας από τις οικογένειες των θυμάτων, επιβεβαίωσε στον Peloponnisos FM 104,1 τη δέσμευση του οπτικού υλικού από τις Αρχές, προκειμένου να αποτελέσει μέρος της δικογραφίας.

Ο κ. Βαβαρούτας, αναφερόμενος στην ποινική αντιμετώπιση του οδηγού, σημείωσε ότι θα δικαστεί με τον ισχύοντα νόμο και όχι με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε προ ημερών και προβλέπει ποινές καθείρξεως από 10 έως και 15 έτη για πρόκληση ατυχήματος με θάνατο ή τραυματισμό μετά από παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση προτεραιότητας, μέθης κλπ.

Ο οδηγός θα δικαστεί ως κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σε βαθμό πλημμελήματος με προβλεπόμενες ποινές από 2 έως 8 έτη για κάθε θάνατο. Πιθανόν θα υπάρξει συγχώνευση ποινών από 1 έως και 5 έτη για κάθε θάνατο και αν γίνει δεκτό και κάποιο ελαφρυντικό, τότε η συνολική ποινή θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ