Κοινωνία

Αυτοψία στο χώρο όπου βρέθηκε νεκρό το έμβρυο στη Σόλωνος

Απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος ψάχνουν οι αστυνομικοί, προχωρώντας σε αυτοψία στο χώρο. 

Nωρίς το πρωί της Τρίτης (27/2) κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησε αυτοψία στη ΜΚΟ, στην οδό Σόλωνος. Παράλληλα, αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο εντοπισμός του εμβρύου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι τριών - τεσσάρων μηνών και είχε τον ομφάλιο λώρο, έγινε στις 3:30 χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού της αποχέτευσης σε κτήριο όπου στεγάζεται η ΜΚΟ στην οδό Σόλωνος. Ο εργαζόμενος που το εντόπισε το παρέδωσε στους υπεύθυνους της Δομής, ενημέρωσε τον εργοδότη του και στην συνέχεια ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων.

Οι αστυνομικοί αρχικά δεν έβρισκαν τους υπευθύνους της ΜΚΟ. Αργά το βράδυ το έμβρυο εντοπίστηκε σε ένα χώρο που έμοιαζε με ψυγείο. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση θα ζητήσουν λίστα των γυναικών που έχουν επισκεφθεί τα γύρω ιατρεία το τελευταίο διάστημα. Το σενάριο που εξετάζεται είναι μήπως κάποια γυναίκα απέβαλε στην τουαλέτα και στην συνέχεια έφυγε.

Φως στις συνθήκες θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία που θα γίνει σήμερα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το θρίλερ με το έμβρυο που βρέθηκε σε αποχετευτικό αγωγό, στην οδό Σόλωνος στο κέντρο της Αθήνας. Το πιο σοβαρό ενδεχόμενο που εξετάζεται από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, είναι η αποβολή. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και η ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία, το σενάριο είναι μήπως κάποια γυναίκα απέβαλε στην τουαλέτα και στη συνέχεια έφυγε.

Ένα ακόμα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι εκείνο της παράνομης έκτρωσης, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

«Μένει να δούμε αν το έμβρυο είναι προϊόν αποβολής ή αν κάποιος γιατρός έκανε κάποια παράνομη ενέργεια», τόνισε και ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο εντοπισμός του εμβρύου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ είναι 3-4 μηνών και είχε τον ομφάλιο λώρο, έγινε στις 15:30 χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού της αποχέτευσης σε κτίριο όπου στεγάζεται η ΜΚΟ στην οδό Σόλωνος. Ο εργαζόμενος που το εντόπισε το παρέδωσε στους υπεύθυνους της Δομής, ενημέρωσε τον εργοδότη του και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων.

Οι αστυνομικοί αρχικά δεν έβρισκαν τους υπευθύνους της ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς Σύνορα». Αργά το βράδυ το έμβρυο εντοπίστηκε σε έναν χώρο που έμοιαζε με ψυγείο. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση θα ζητήσουν λίστα των γυναικών που έχουν επισκεφθεί τα γύρω ιατρεία το τελευταίο διάστημα. Το σενάριο που εξετάζεται είναι μήπως κάποια γυναίκα απέβαλε στην τουαλέτα και στη συνέχεια έφυγε.

Ερωτηματικά προκαλούνται στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη μη ενημέρωση της Αστυνομίας από τη Δομή, για τον εντοπισμό του εμβρύου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να υποστηρίζουν ότι σκόπευαν να ενημερώσουν σήμερα τις Αρχές και να παραδώσουν το έμβρυο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν όταν στην οδό Σόλωνος κλήθηκε ένα συνεργείο αποφράξεων. Ο υπάλληλος της εταιρείας χρησιμοποίησε μία κάμερα την οποία έβαλε στον αγωγό αποχέτευσης για να δει πού είναι η απόφραξη. Έτσι διαπίστωσε ότι υπάρχει κάτι που μοιάζει με βρέφος.

Ο άνδρας πήγε την κάμερα πιο κοντά και διαπίστωσε πως πρόκειται όντως για ένα νεκρό μωρό. Το άτυχο μωρό ήταν περίπου 5 μηνών.

Ο υπάλληλος ειδοποίησε την Αστυνομία και τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα», καθώς στη συγκεκριμένη οδό συστεγάζεται και ο εν λόγω οργανισμός.

Οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» πήραν το μωρό και το τοποθέτησαν σε ένα κασόνι, ενώ σήμερα θα μεταβούν στο σημείο και η Αστυνομία και ο ιατροδικαστής, προκειμένου να προχωρήσουν σε νεκροψία – νεκροτομή.

Πλησίον των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», όπως μετέδωσε το πρωί της Τρίτης (27/2) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, βρίσκεται και μία ιδιωτική μαιευτική κλινική, και ερευνάται πως το συγκεκριμένο βρέφος βρέθηκε στο σύστημα αποχέτευσης.

Είναι πιθανή κάποια αποβολή από εγκυμονούσα και έτσι να βρέθηκε το μωρό στο σύστημα αποχέτευσης.

Ωστόσο δεν υπάρχει πληροφορία στο μαιευτήριο και στους «Γιατρούς» για το εάν έφτασε κάποια γυναίκα ζητώντας βοήθεια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...