Κοινωνία

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 28 Φλεβάρη

Δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις στην Αθήνα την Τετάρτη (28/2), ημέρα που θα διεξαχθεί η απεργία της ΑΔΕΔΥΧειρόφρενο για δύο ημέρες τραβούν από αύριο και οι αυτοκινητιστές ταξί, καθώς το ΣΑΤΑ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία.

  • Τα λεωφορεία και τα τρόλεΐ την Τετάρτη θα κινούνται 9 π.μ. με 9 μ.μ.
  • Τρένο (ΗΣΑΠ) και Προαστιακός θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
  • Αναμένονται ανακοινώσεις μέσα στη μερα για τη λειτουργία Μετρό και Τραμ.
  • Δεμένα τα πλοία.

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις - Τι διεκδικεί

Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια», η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα έλαβαν αποφάσεις για απεργία την ίδια μέρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τα εξής:

« – Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

– Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.

– Συλλογικές Συμβάσεις για τους μισθούς.

– Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.

– Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

– Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

– Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

– ‘Αμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών».

Ταξί: Σε 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α. 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, γεγονός που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου πήρε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...