Κοινωνία

Λαρίσης Ιερώνυμος προς Μάξιμο Χαρακόπουλο: Σώσατε την τιμή της Λάρισας!

«Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από ό,τι θα κάνατε κι εσείς στη θέση μου, ψηφίζοντας κατά συνείδηση. Άλλωστε, το δικαίωνα αυτό το αναγνώρισε κι ο πρωθυπουργός προς όλους τους βουλευτές ακόμη και τους υπουργούς». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι έσπευσαν μετά τα εγκαίνια του κατάμεστου υπόγειου Ιερού Ναού της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, στην ενορία του Προφήτη Ηλία στη Λάρισα, να τον συγχαρούν για τη στάση του στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για τα καλά του λόγια τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ο οποίος προέστη της Θείας Λειτουργίας και προ της απόλυσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά από του Ιερού Βήματος στην συνέπεια του κυβερνητικού βουλευτή στην καταψήφιση του νομοσχεδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί πιστό μέλος της εκκλησίας που με την ψήφο του έσωσε την τιμή της Λάρισας!». 

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρην τους ιερείς, ιεροψάλτες και επιτρόπους που διακονούν την ενορία και ιδιαίτερα τις «αφανείς ηρωίδες», όπως χαρακτήρισε, τις κύριες του Φιλόπτωχου «που συνέδραμαν καθοριστικά στον όλο ευπρεπισμό του ναού ενόψει της σεμνής τελετής των εγκαινίων, αλλά και για το φιλανθρωπικό έργο που προσφέρουν όλες οι κύριες των φιλόπτωχων στις μητροπόλεις όλης της χώρας, συμβάλλονταν έτσι και στην κοινωνική συνοχή».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ