Κοινωνία

Ιωάννινα: Συνελήφθη 38χρονος που σκόπευε να πουλήσει πολύτιμη αρχαία επιτύμβια στήλη

Ένας 38χρονος Έλληνας που εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, έψαχνε αγοραστές στην Αθήνα για να πουλήσει ένα αρχαίο αντικείμενο ανεκτίμητης αξίας που βρέθηκε στα χέρια του με άγνωστο τρόπο. 

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν δεχθεί και πέρασαν χειροπέδες στον επίδοξο πωλητή, στην κατοχή του οποίου βρήκαν μια λίθινη επιτύμβια στήλη των ύστερων ελληνιστικών ή πρώιμων αυτοκρατορικών χρόνων που παριστάνει σκηνή δεξίωσης μεταξύ ανδρικής και γυναικείας μορφής μέσα σε εισέχον πλαίσιο. Το αντικείμενο εξετάστηκε από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, στην οποία παραδόθηκε για φύλαξη και περαιτέρω εκτίμηση.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Ασφάλεια Ιωαννίνων για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή του κατασχέθηκε και ένα γυάλινο φιαλίδιο με χασισέλαιο. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν η επιτύμβια στήλη προέρχεται από λαθρανασκαφή και να εντοπιστεί το σημείο όπου βρέθηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ