Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μέγαρα: Ξεσκεπάστηκε συμμορία Ρομά που εκβίαζε, και πουλούσε προστασία σε καταυλισμό

Πλήθος αδικημάτων όπως εκβιασμοί, απόπειρες ανθρωποκτονίας, βαριές σωματικές βλάβες, αρπαγές ανηλίκων, απόπειρες βιασμού, ληστείες, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, τοκογλυφία αντιμετωπίζει μια συμμορία που δρούσε στην περιοχή του Βλύχου Μεγάρων.

Όλα ξεκίνησαν από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στον καταυλισμό Ρομά στον Βλυχό Μεγάρων μετά από τους οποίους ειδοποιήθηκε η αστυνομία αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Άνδρες της ΟΠΚΕ, παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, έφτασαν στην περιοχή κάνοντας έρευνες στα σπίτια. Αυτές κατέληξαν σε τρεις συλλήψεις, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα 10 ατόμων. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο είχαν συστήσει δομημένη με διακριτούς ρόλους, εγκληματική οργάνωση, με κύριο σκοπό τον εκβιασμό ατόμων

 

Πώς δρούσε η οργάνωσηΩς προς τη μεθοδολογία δράσης τους, προέκυψε ότι μέλη της οργάνωσης τα οποία έχουν ποινικό παρελθόν, εντόπιζαν τους πιο ευάλωτους του καταυλισμού, άτομα δηλαδή τα οποία δεν διαθέτουν την δύναμη για να τους αντισταθούν. Ακολούθως, έστελναν άλλα μέλη της οργάνωσης, για να έρθουν σε επαφή με το θύμα που είχαν στοχοποιήσει και, αφού του ανέφεραν πως ήταν «χρεωμένος», του ζητούσαν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό, το οποίο κυμαίνονταν συνήθως από 3.000€ έως 50.000€.

Σε περίπτωση που τα θύματα δεν συμμορφώνονταν με τις απαιτήσεις τους, τους απειλούσαν ότι διατρέχει κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα, η οικογένεια και η περιουσία τους. Μάλιστα, για την υποστήριξη των απειλών τους και, όποτε αυτό θεωρούνταν αναγκαίο, τα μέλη της οργάνωσης σχηματίζοντας ομάδα από ικανό αριθμό ατόμων, φέροντες όπλα «επισκέπτονταν» το θύμα. Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία ή να εκφοβίσουν με τη χρήση όπλων θύματα που αρνούνταν να συμμορφωθούν ή προσπαθούσαν να αντισταθούν.

Εάν κάποιο από τα θύματα απευθύνονταν στις αστυνομικές αρχές, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν,ανάλογα με την περίπτωση, όπλα, απειλές, βία, ψευδείς καταγγελίες, ώστε να τον αναγκάσουν να υπαναχωρήσει.
 

 

Απειλούσαν τα θύματά τους με απαγωγέςΜια από τις πιο συνηθισμένες απειλές που χρησιμοποιούσαν ήταν η απαγωγή παιδιών του θύματος, πράξη για την οποία έχουν κατηγορηθεί στο πρόσφατο παρελθόν ορισμένοι κατηγορούμενοι. Γεγονός το οποίο προσέδιδε μεγαλύτερη βαρύτητα στα λεγόμενα τους. Επιπλέον τα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν εκβιασμούς εκ μέρους τρίτων, προς επίλυση διαφορών που είχαν με έτερα άτομα, επίλυση η οποία επέρχονταν με την καταβολή ανάλογου χρηματικού ποσού

Τέλος, τα μέλη της οργάνωσης παρείχαν «προστασία» σε κατοίκους του καταυλισμού Βλυχό Μεγάρων, είτε την επιθυμούσαν είτε όχι, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων εξιχνιάστηκαν συνολικά 15 περιπτώσεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων (απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη κατακράτηση, απόπειρα βιασμού, αρπαγή ανηλίκου, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βαριά σωματική βλάβη, τοκογλυφία, εκβιασμός και άλλα).

Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Εξι κινητά τηλέφωνα

Τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Ένα κυνηγετικό όπλο μάρκας MAVERICK -12GA-​

Δεκαοχτώ (18) φυσίγγια θήρας, cal 12

Τέσσερις (4) κάλυκες των 9mm.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ