Κοινωνία

Λάρισα: Κλοπή «μαμούθ» με λεία 50.000 ευρώ από αυτοκίνητο - Πιάστηκαν οι διαρρήκτες

Έκανε ανάληψη ενός πολύ μεγάλου ποσού από τραπεζικό κατάστημα της Λάρισας ένας άνδρας και πήγε στο χωριό του, όπου το άφησε μέσα στο αυτοκίνητό του, χωρίς να αντιληφθεί ότι άγνωστοι που τον είχαν δει να «σηκώνει» τα χρήματα είχαν γίνει σκιά του και τον ακολουθούσαν βήμα προς βήμα.

Το ανυποψίαστο θύμα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην κοινότητα Μάνδρα του Δήμου Λαρισαίων, στάθμευσε το Ι.Χ. αυτοκίνητό του και πήγε στο σπίτι του, αφήνοντας στην θέση του συνοδηγού μία τσάντα που είχε μέσα έναν πραγματικό θησαυρό από μετρητά ύψους 50.000 ευρώ, με τα οποία θα πλήρωνε τις υποχρεώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν επέστρεψε στο όχημα «πάγωσε», καθώς βρήκε το πλαϊνό τζάμι σπασμένο και την τσάντα με τα χρήματα να έχει κάνει φτερά. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας και του Εγκληματολογικού, οι οποίοι πήραν αποτυπώματα από το αυτοκίνητο με την ελπίδα ότι κάπου ακούμπησαν οι δράστες.

Έπιασαν τους διαρρήκτες οχήματος

Άμεσα συνελήφθησαν από την Ασφάλεια δύο Έλληνες, ένας 41χρονος και ένας 28χρονος, οι οποίοι παραβίασαν την Πέμπτη την πόρτα ενός αυτοκινήτου στην πόλη των Ιωαννίνων και άρπαξαν από μέσα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα ασύρματο ακουστικό.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ενώ κατασχέθηκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία των δραστών και εννέα ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στην κατοχή του ενός. Ο 41χρονος και ο 28χρονος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία και κατοχή ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ