Κοινωνία

Αριστοτέλης Ωνάσης: Το Boeing 747 του πήρε την μόνιμη θέση του στην ιστορία του Ελληνικού (βίντεο)

Το Boeing 747 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, γνωστό ως «OLYMPIC EAGLE», αποτελεί μνημειώδες κομμάτι της ιστορίας του αεροδρομίου του Ελληνικού και της κληρονομιάς του εμβληματικού Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει από το τελευταίο του ταξίδι, το αεροσκάφος αυτό ενσαρκώνει μια σημαντική εποχή της αεροπορίας και τα φιλόδοξα οράματα του ιδρυτή του, σύμφωνα με το gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε βίντεο τυο Up Stories

Το κανάλι «Up Stories» παρουσίασε πρόσφατα ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή αυτού του αεροπορικού γίγαντα, σηματοδοτώντας την ένταξή του σε μια νέα εποχή για το Ελληνικό, μια περιοχή που βρίσκεται σε μετασχηματιστική ανάπλαση. Την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 13:04, η LAMDA DEVELOPMENT, τιμώντας τη συμφωνία που υπεγράφη τον Μάιο του 2023 με το ΠΟΛΚΕΟΑ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ), προχώρησε στη μετακίνηση το παραπάνω αεροσκάφος, δίπλα στο χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο, κτίριο Saarinen, παίρνοντας θέση στο νέο ταξίδι του Ελληνικού.

Το κτίριο Saarinen, που εγκαινιάστηκε το 1969, συμπίπτει με τη χρονιά που ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε παραγγελία στην Boeing για αυτό ακριβώς το αεροσκάφος. Αυτή η σύνδεση οδήγησε στο να αποκαλείται χαϊδευτικά «Το αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση». Αποτελεί τον κατάλληλο φόρο τιμής στις φιλοδοξίες του Ωνάση, ο οποίος είχε ως στόχο να τοποθετήσει την Ολυμπιακή Αεροπορία στην πρώτη γραμμή της διεθνούς αεροπορίας.

Τέλος το «Up Stories» τονίζει πως «το βίντεο είναι αφιερωμένο στην μνήμη της φίλης Βάσως Παπάκου που συμμετείχε στο βίντεο μας, VIP αεροσυνοδού της Ολυμπιακής Αεροπορίας που πλέον δεν είναι κοντά μας όμως σίγουρα θα χαίρεται από εκεί ψηλά για αυτή την εξέλιξη».

Η μετεγκατάσταση αυτή όχι μόνο τιμά την ιστορική σημασία του Boeing 747 και τους δεσμούς του με τον Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά συμβολίζει επίσης τη συνεχιζόμενη μεταμόρφωση και τις δυνατότητες του Ελληνικού ως προορισμού-ορόσημο.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος