Κοινωνία

Τραγωδία στην Κύπρο: Στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ έχασε τη δεξιά παλάμη του εξαιτίας τραυματισμού από χειροβομβίδα

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι γιατροί του  νοσοκομείου Λευκωσίας, δεν στάθηκε δυνατό να αποφευχθεί ο ακρωτηριασμός της δεξιάς παλάμης του 23χρονου Έλληνα στρατιώτη, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στην ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου).

Ο 23χρονος είχε τραυματιστεί προχθές , κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης ρίψης χειροβομβίδας, σε πεδίο βολής της κυπριακής Εθνικής Φρουράς.

Η χειροβομβίδα που επρόκειτο να ρίξει ο στρατιώτης, εξερράγη στο χέρι του μόλις αφαίρεσε την περόνη, χωρίς να μεσολαβήσει η προβλεπόμενη από την κατασκευή της χειροβομβίδας χρονοκαθυστέρηση.

Μετά την έκρηξη ο 23χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπέστη ακρωτηριασμό δεξιάς άκρας χειρός και εν συνεχεία υποβλήθηκε και σε δεύτερη επέμβαση στο πρόσωπο.

«Για τη διακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος διεξάγεται έρευνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...