Κοινωνία

Βίντεο-Σοκ! Τρένο στην Ημαθία πέρασε από διάβαση με ανεβασμένες μπάρες-Από θαύμα γλύτωσαν οι οδηγοί

Παραλίγο τραγωδία να σημειωθεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όταν ένα φορτηγό πήγε να διασχίσει τις ράγες διάβασης τρένου, καθώς οι μπάρες ήταν ανοιχτές και εκείνη την ώρα περνούσε τρένο μπροστά από οδηγούς. Το τρένο κόρναρε την ώρα που περνούσε μπροστά από τους οδηγούς ωστόσο αν δεν είχαν κάνει πίσω ίσως τώρα να είχε σημειωθεί σοβαρό ατύχημα ή χειρότερα.

«Ο θάνατός μας η ζωής του» είπε σε βίντεο εξαγριωμένος ο οδηγός του φορτηγού που παραλίγο να κινδυνεύσει εξαιτίας των ανοιχτών μπαρών.

Πηγές του ΟΣΕ ανέφεραν στο MEGA ότι λόγω της καθυστέρησης του δρομολογίου το σύστημα δεν μέτρησε την καθυστέρηση και άνοιξαν οι μπάρες όπως θα άνοιγαν αν το τρένο περνούσε στην ώρα του: «Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ Κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστλερηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος»

Άξιο απορίας είναι λοιπόν κατά πόσο λειτουργούν αποτελεσματικά τα αυτόματα συστήματα στα τρένα και εξασφαλίζουν την ασφάλεια τόσο των τρένων και των επιβατών όσο και των οδηγών και περαστικών από τις διαβάσεις.

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη ακόμα αναζητείται η ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας,όπως αναφέρει το newsbomb.gr.

Ο Γιώργος Μάνωλης, μηχανοδηγός, μιλώντας στο MEGA αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις. Δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...