Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Μειώθηκε η ποινή 70χρονου που κακοποιούσε σεξουαλικά την εγγονή του σε νηπιακή ηλικία

Το Εφετείο πήρε την απόφαση να μειώσει την ποινή ενός 70χρονου στην Θεσσαλονίκη για τον βιασμό της εγγονής του.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2018, και όπως είχε γίνει τότε γνωστό ο 70χρονος βίαζε την ανήλικη εγγονή του, όταν ακόμα αυτή πήγαινε νηπιαγωγείο. Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά αναφορά κάποιων μαθητών τού νηπιαγωγείου προς τη δασκάλα τους για μία άσεμνη κίνηση που έκανε συμμαθήτριά τους την ώρα του διαλείμματος.

Σύμφωνα με το newsit.gr, η δασκάλα μίλησε με το κοριτσάκι και αυτό οδήγησε του βιασμού της ανήλικης με δράστη τον παππού της. Άμεσα η διευθύντρια απευθύνθηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Ανηλίκων, με αποτέλεσμα να κινηθεί ποινική διαδικασία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν το κοριτσάκι έμενε μόνο στο σπίτι με τον παππού, με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο, εκείνος φέρεται να προέβαινε σε ασελγείς πράξεις στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού που η ανήλικη φέρεται να ερμήνευε ως «πράξη αγάπης».

Έξι χρόνια αφότου έγινε γνωστή η υπόθεση, ο 70χρονος, σήμερα, κατηγορούμενος καταδικάστηκε από το Εφετείο σε 8ετή κάθειρξη, με αναγνώριση ελαφρυντικού (πρότερου σύννομου βίου), χάρη στο οποίο μειώθηκε η πρωτόδικη ποινή των 13 χρόνων κάθειρξης.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι «την εγγονή μου την λατρεύω και εκείνη με λατρεύει το ίδιο». «Η ζωή μου δεν είναι αυτή που φαντάζεστε» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης που τον έκριναν ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών και γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών, κατ’ εξακολούθηση.

Μετά την απόφαση επέστρεψε στις φυλακές για την έκτιση της ποινής του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ