Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σεμινάριο για υποψήφιες «Νταντάδες της γειτονιάς» στο Ναύπλιο -Ποιους αφορά το πρόγραμμα

Αύριο Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη,  θα παραστεί στο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο - Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (Πρώην Νομαρχία) Παραλιακή οδός Ναυπλίου - N.Κιου Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων. Ώρα:09:00 π.μ.

Τι είναι το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς»


Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός: αφενός για την υποστήριξη και διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου για τη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών να εργαστούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.

Ένα από τα δικαιολογητικά που θεωρούνται απαραίτητα για την εγγραφή των ενδιαφερομένων στο μητρώο φροντιστών είναι το πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και νήπια.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΚΑΒ για την πιστοποίηση τους δωρεάν μέσα από ένα άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασύγχρονης διδασκαλίας, γραπτών δοκιμασιών και πρακτικής άσκησης και αξιολόγησης.

Το πρώτο πρόγραμμα έγινε στις 27/9/22 και έκτοτε σε προγράμματα που έχουν γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο, Κοζάνη, Λάρισα, Αγρίνιο, Ναύπλιο, Καβάλα, έχουν πιστοποιηθεί 183 υποψήφιοι.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ναυπλίου έχουν εγγραφεί 11 υποψήφιες -
Οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ θα είναι τρεις.

Το πρόγραμμα εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, για τα επόμενα χρόνια. Το έργο υλοποιείται σε πιλοτικό αρχικά επίπεδο σε 61 δήμους της χώρας και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...