Κοινωνία

Μεσολόγγι: Η... ομορφούλα σερβιτόρα και το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Οι Αρχές Ασφαλείας του Μεσολογγίου διερεύνησαν εξονυχιστικά το ενδεχόμενο να υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στους κατόχους των ναρκωτικών και το κίνητρο του 50χρονου κρεοπώλη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Αξιωματικός, που μετέχει στις έρευνες, τονίζει στην «Πελοπόννησο»:

«Το Μεσολόγγι είναι μία μικρή πόλη και οι περισσότεροι γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο φερόμενος ως δράστης του εγκλήματος έχει κι άλλους γνωστούς και φίλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συνέπραξαν στον φόνο. Αντλήσαμε διάφορες πληροφορίες και μας οδήγησαν σ’ ένα μπαρ που κράχτης ήταν μία… ομορφούλα σερβιτόρα. Εκεί, λοιπόν, σύχναζαν πολλοί φίλοι και γνωστοί του κατηγορούμενου κρεοπώλη, αλλά και ο ίδιος ο κρεοπώλης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν την αποδοθείσα στον 50χρονο εγκληματική ενέργεια με τους φίλους του και θαμώνες του μπαρ. Είναι γεγονός, πάντως, ότι σε αυτό τον χώρο συχνάζουν άτομα που επιδίδονται στο “σπορ” της χρυσοθηρίας και της αρχαιοκαπηλίας, αλλά ούτε καν ενδείξεις έχουμε ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου».

Κοντολογίς, οι ερευνητές της πολύκροτης υπόθεσης κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν τα δανεικά που χρωστούσε ο κρεοπώλης στον Μπάμπη.

Η δικογραφία είναι ακόμη ανοικτή, αλλά τα στοιχεία που εισφέρονται από την Ασφάλεια Μεσολογγίου δεν αλλοιώνουν την εικόνα που έχει σχηματισθεί για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Οι διωκτικές Αρχές εκτιμούν ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα ο προφυλακισμένος Μάκης Ρήγας θα κληθεί από την ανακρίτρια και θα ενημερωθεί για την περαίωση της δικογραφίας…

«Πού θα πάμε να σκάψουμε;»

Νέα στοιχεία και πρόσωπα προστίθενται στο παζλ της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, καθώς έναν μήνα μετά το έγκλημα έρχονται στο φως τα επίμαχα μηνύματα με το θύμα που διέγραψε ο κρεοπώλης, ενώ ταυτοποιούνται τουλάχιστον τέσσερα άτομα που μιλούσαν μαζί τους για «χαμένους θησαυρούς».

Οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου και αν είχε συνεργούς ο προφυλακισμένος κρεοπώλης που αρνείται την κατηγορία. Από τα εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν ανακτηθεί μηνύματα που δείχνουν ότι ο Μπάμπης και ο κατηγορούμενος χασάπης μιλούσαν επί μήνες με τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα για χαμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς, πολύτιμα αντικείμενα και χρυσό.

Τα πρόσωπα αυτά που βρίσκονται στη Ναύπακτο, στο Αγρίνιο και το Αιτωλικό είναι πλέον στο «στόχαστρο» της αστυνομικής έρευνας και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις συναλλαγές τους με το θύμα και τον δράστη.

Ο κρεοπώλης φέρεται ότι συνομιλεί με τα πρόσωπα αυτά πολλούς μήνες πριν από τη δολοφονία του Μπάμπη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso».

Σε μία από τις διαγραμμένες συνομιλίες του κρεοπώλη με το θύμα που ανακτήθηκαν από τους αστυνομικούς περιλαμβάνεται η ακόλουθη στιχομυθία:

– Πού μπορούμε να πάμε για να σκάψουμε;

– Πάμε εκεί… Θα σκάψουμε για να βρούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την ανάκτηση των δεδομένων στο κινητό του θύματος φαίνεται πως και ο άτυχος νέος συνομιλούσε με τα ίδια πρόσωπα έναν μήνα πριν εντοπιστεί νεκρός. Περισσότερο φως αναμένεται να ριχτεί στην υπόθεση όταν ολοκληρωθούν η ανάλυση και επεξεργασία των κινητών τηλεφώνων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

«Ενδεχομένως να γνωρίζουν κι άλλοι για τον φόνο του Μπάμπη»

Πυκνό μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα κίνητρα της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, με τον βασικό ύποπτο τον 50χρονο κρεοπώλη να βρίσκεται προφυλακισμένος, και το κουβάρι για την εξιχνίαση της υπόθεσης να μπλέκεται ακόμα περισσότερο.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μίλησε στο Mega σχετικά με την πορεία ερευνών για την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.Για τον κατηγορούμενο κρεοπώλη τόνισε ο κ. Τσούκαλης ότι έχει κάνει λάθη και έχει πει ψέματα.

Μάλιστα ο ιδιωτικός ερευνητής δεν απέκλεισε στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου να συνδέεται με αρχαιοκαπηλία, όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν αποδειχθεί ότι μέσα στην εξίσωση υπάρχει και η αρχαιοκαπηλία». Τέλος ο Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε: «Ενδεχομένως να γνωρίζουν κι άλλοι για τον φόνο του Μπάμπη, δεν θα μου φαινόταν παράξενο αυτό».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ