Κοινωνία

Μετρό Θεσσαλονίκης: Θα έχει δρομολόγιο ανά δύο λεπτά- Πώς θα προστατεύονται οι επιβάτες

Πολύ σύντομα και χωρίς καθυστερήσεις ανάμεσα στις στάσεις θα μπορεί να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό στο Μετρό Θεσσαλονίκης το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Σύμφωνα με τον Carlo Bianco, διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΗΕΜΑ Α.Ε. πoυ έχει αναλάβει τη λειτουργία και διαχείριση του Μετρό, συρμός θα περνάει κάθε περίπου 2 λεπτά, γεγονός που θα συνδράμει στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην εκδήλωση με θέμα «Νέα έργα, επενδύσεις και καινοτομίες στις μεταφορές» που διοργάνωσαν το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 32ου Μoney Show, ο κ. Bianco, ανέφερε ότι παρότι ο στόχος είναι να εξυπηρετούνται 20.000 επιβάτες ανά ώρα και 300.000 ημερησίως, οι αριθμοί αυτοί είναι συντηρητικοί.

Υπενθύμισε δε ότι οι αυτόματοι συρμοί θα είναι χωρίς οδηγό, μηδενίζοντας την περίπτωση ανθρώπινου λάθους. Σημειώνεται ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα σηματοδότησης και ελέγχου, το οποίο θα αποτρέπει σε κάθε περίπτωση την πρόσκρουση συρμών. Πρόκειται για το CBTC (Communications-based train control) το οποίο με την αρωγή ιδιαίτερα ισχυρών υπολογιστικών συστημάτων τόσο επί των συρμών όσο και στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας, το CBTC μπορεί και υπολογίζει σε πραγματικό χρόνο την ακριβή θέση κάθε συρμού και έτσι επιτρέπει αυτοί να έχουν ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, καθοριστική συμβολή στο να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές θα έχουν και οι αυτόματες θύρες επί των αποβαθρών, που θα ανοίγουν μόνο κατά την άφιξη των συρμών.

Αυτό σημαίνει ότι όσο οι επιβάτες περιμένουν την άφιξη του συρμού, δεν θα μπορούν να πλησιάσουν στο χείλος των αποβαθρών, πέφτοντας στις ράγες.

Οι αυτοματοποιημένες θύρες θα είναι πλήρους ύψους που θα ανοιγοκλείνουν ταυτόχρονα με τις πόρτες του τρένου, λειτουργώντας σε συντονισμό με το τροχαίο υλικό, μέσω του συστήματος σηματοδότησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...