Κοινωνία

Κοζάνη: Αναστάτωση προκλήθηκε σε χιονοδρομικό - Μαθητές κόλλησαν σε lift λόγω διακοπής ρεύματος - Υπήρξαν τραυματισμοί

Όπως αναφέρει το kozanimedia, οι μαθητές των γυμνασίων της Κοζάνης βρίσκονταν στο χιονοδρομικό και στην κορυφή όταν έγινε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος. Τότε, οι μαθητές κατέβηκαν πεζή και, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, υπήρξαν μικροατυχήματα.

Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού υποστηρίζουν ότι οι καθηγητές έχουν την ευθύνη για το συμβάν, καθώς, παρά τη σύσταση να περιμένουν μέχρι την αποκατάσταση του ρεύματος, εκείνοι αποφάσισαν να κατέβουν πεζή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Εκπαιδευτικοί και μαθητές αναφέρουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τη διακοπή ρεύματος

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κοζάνης αλλά και μαθητές και γονείς κάνουν λόγο για ξεκάθαρη ευθύνη των υπευθύνων του κέντρου, οι οποίοι δεν μερίμνησαν να μεταφέρουν τα παιδιά από την κορυφή. Ισχυρίζονται, δε, ότι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί πως θα υπάρξει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος.

Μαθητής ανέφερε στο kozanimedia ότι υπήρχαν και παιδιά που έμειναν επάνω στο σταματημένο lift, σε ύψος περίπου «ενός λεωφορείου», και πήδηξαν στο χιόνι.

Γονείς μαθητών αναφέρουν ότι ορισμένα παιδιά χτύπησαν στα χέρια και τα πόδια όταν κατέβαιναν, και επισκέφθηκαν προληπτικά το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Σε ένα από τα παιδιά τοποθετήθηκε προληπτικά κολάρο στον αυχένα, ενώ και τα άλλα τρία παιδιά αναχώρησαν για το σπίτι τους χωρίς να έχουν κάποιο σοβαρό τραύμα.

Όπως αναφέρουν στο Kozanimedia εκπαιδευτικοί του σχολείου, κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι έφτασαν με δύο snowmobile στην κορυφή για να πάρουν κάποια από τα παιδιά που δεν είχαν κατεβεί, ξεχνώντας, όμως, έναν μαθητή. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...