Κοινωνία

Συνταξιούχος στην Κρήτη είχε απλήρωτες κλήσεις από το 2003...και τώρα δεν μπορεί να πάρει εφάπαξ!

Η σύνταξη μπορεί να βγήκε, αλλά μήνες αργότερα το εφάπαξ δεν είχε εμφανιστεί στον λογαριασμό εκπαιδευτικού από την Κρήτη, που βρέθηκε πρωταγωνιστής σε μια γραφειοκρατική περιπέτεια.

Ο 65χρονος Ν.Γ., όπως αναφέρει το cretalive.gr, συνταξιοδοτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι έπειτα από 40 χρόνια εργασίας στην εκπαίδευση.

Αφού το εφάπαξ δεν έμπαινε στο λογαριασμό, ο συνταξιούχος πήγε στην Εφορία όπου διαπίστωσε ότι δεν είχε καμία εκκρεμότητα.

Του ζήτησαν να βγάλει μια φορολογική ενημερότητα και τότε διαπίστωσε ότι χρωστούσε χωρίς να το γνωρίζει έξι κλήσεις από τον δήμο Ηρακλείου από… το 2003.

«Δεν μου είχαν δώσει ποτέ κλήση, δεν είχα ενημερωθεί ότι υπήρχε κάτι που έπρεπε να είχα πληρώσει και, όταν πήγα στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου, μου είπαν ότι “τρέχουν” όλα αυτά τα χρόνια και οι προσαυξήσεις που έχουν υπερδιπλασιάσει το σχετικό χρέος μου», είπε εξοργισμένος στο Cretalive.

Σύμφωνα με τα αρχεία της οικονομικής υπηρεσίας προκύπτει πως το 2019 με συστημένη επιστολή του είχαν κοινοποιήσει το χρέος, όμως ο ίδιος υποστηρίζει πως ουδέποτε είχε λάβει ενημέρωση. «Ουδέποτε παραδόθηκε ενυπογράφως κάτι σε εμένα ή σε κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο και τώρα τρέχω εγώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας», λέει.

Στόχος του τώρα να αρχίσει αγώνα προκειμένου να υπάρξει κούρεμα των προσαυξήσεων, να εγκριθεί αυτό από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε το ακέραιο ποσό των κλήσεων να πληρωθεί και τελικά να εισπράξει το εφάπαξ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...