Κοινωνία

Αναμένεται έκθεση αξιολόγησης προγραμμάτων κατάρτισης και μισθολογικών επιδοτήσεων ανέργων

Εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί η έκθεση αξιολόγησης του αντίκτυπου προγραμμάτων κατάρτισης και μισθολογικών επιδοτήσεων ανέργων στην Ελλάδα, με τίτλο: «Συνδέοντας τους ανθρώπους με τις θέσεις εργασίας», διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024.

Στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης (DG EMPL) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Barbara Kauffmann και ο υποδιευθυντής Απασχόλησης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΟΣΑ, Mark Pearson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παρουσίαση της έκθεσης υλοποιείται στο πλαίσιο ενός έργου του ΟΟΣΑ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των συλλεγόμενων δεδομένων και τη χρησιμοποίησή τους για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των ενεργητικών πολιτικών αγοράς εργασίας, προκειμένου οι χώρες να μπορούν να αξιολογούν και να σχεδιάζουν καλύτερα πολιτικές προς όφελος των πολιτών τους.

Στην έκθεση χρησιμοποιείται πλήθος διοικητικών δεδομένων από διάφορα μητρώα της Ελλάδας, με σκοπό να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος επιλεγμένων προγραμμάτων κατάρτισης και μισθολογικών επιδοτήσεων στη μείωση της ανεργίας, αλλά και στην ενίσχυση των εισοδημάτων των ανέργων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανάλυση εξετάζει τα αποτελέσματα πέραν της πιθανότητας απασχόλησης, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι επιλεγμένες ενεργητικές πολιτικές αγοράς εργασίας επηρεάζουν τις διάφορες πληθυσμιακές ομάδες. Η έκθεση διαπιστώνει τον θετικό αντίκτυπο και των δύο τύπων ενεργητικών πολιτικών αγοράς εργασίας και διατυπώνει προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ελληνικών ενεργητικών πολιτικών αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της ικανότητας των αρχών να αξιολογούν τον αντίκτυπό τους

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Αμερικής 8, Αθήνα) από τις 10:00 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και θα είναι ανοιχτή στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ