Κοινωνία

Πώς θα μάθεις αν τα στοιχεία σου έχουν διαρρεύσει στο Dark Web - Οι συστάσεις της Google

To σκοτεινό διαδίκτυο ή dark web είναι ένας ανώνυμος διαδικτυακός ιστός προσβάσιμος μόνο από σκιώδεις χρήστες και χρησιμοποιείται για δραστηριότητα κυρίως ανώνυμη και ιδιωτική, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο τόσο σε νόμιμες όσο και σε παράνομες εφαρμογές.

Ενώ ορισμένοι το χρησιμοποιούν για να αποφύγουν την κυβερνητική λογοκρισία, είναι επίσης γνωστό ότι χρησιμοποιείται για εξαιρετικά παράνομη δραστηριότητα γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους περισσότερους χρήστες που δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις στο διαδίκτυο.

Μέσω μιας δωρεάν υπηρεσίας της Google οι χρήστες μπορούν να πληροφορηθούν αν τα στοιχεία τους έχουν διαρρεύσει στο Dark Web.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tvxs.gr, πρόκειται για στοιχεία όπως το όνομα, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου αλλά ακόμα και τους κωδικούς πρόσβασης-ασφαλείας, τα οποία -σύμφωνα με δημοσίευμα του techmaniacs- ο χρήστης μπορεί να μάθει αν έχουν κυκλοφορήσει στο Dark Web αρκεί να ακολουθήσει συγκεκριμένα βήματα που συστήνει η Google.

Αν όντως αυτά τα στοιχεία έχουν διαρρεύσει, τότε η Google θα εμφανίσει μέσα στον λογαριασμό του χρήστη σχετική ειδοποίηση ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, όπως για παράδειγμα, η αλλαγή κωδικών.

Για να δει ο χρήστης αν το email του βρίσκεται στο Dark Web οφείλει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  • Πήγαινε στο one.google.com
  • Κάνε κλικ πάνω εκεί που λέει αναφορά στον σκοτεινό ιστό, Δοκιμάστε τώρα.

Θα σου εμφανίσει με αυτόν τον τρόπο αν το email σου ή κάποιο άλλο στοιχείο βρίσκεται στο Dark Web.

Οι συστάσεις της Google

Όπως εξηγεί η Google, η υπηρεσία προσφέρει τα εξής:

  • Εκτελέστε μεμονωμένες σαρώσεις για να δείτε αν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας υπάρχει στον σκοτεινό ιστό.
  • Λάβετε μέτρα για να προστατευτείτε με καθοδήγηση σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε αν εντοπιστούν οι πληροφορίες σας
  • Μπορείτε να λαμβάνετε υπενθυμίσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εκτελείτε σαρώσεις.

Επιπλέον οφέλη για τους συνδρομητές Google One

Στους συνδρομητές Google One υπάρχουν μερικά πρόσθετα οφέλη. Ειδικότερα:

  • Με την αναφορά στον σκοτεινό ιστό, τα μέλη Google One μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και καθοδήγηση όταν τα στοιχεία τους εντοπίζονται στον σκοτεινό ιστό. Τα μέλη ξεκινούν την παρακολούθηση με τη διεύθυνσή τους στο Gmail. Μπορούν να προστεθούν περισσότερα στοιχεία για παρακολούθηση ανά πάσα στιγμή.
  • Εάν εγγραφείτε σε ένα πακέτο Google One, μπορείτε να ειδοποιηθείτε εάν κάποια από αυτά τα στοιχεία σας εντοπιστούν στον σκοτεινό ιστό. Πρόκειται για τα στοιχεία: Όνομα, αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (μόνο ΗΠΑ), ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (έως 10), αριθμός τηλεφώνου (έως 10)

Πώς θα χρησιμοποιήσει η Google τις πληροφορίες σας

  • Μόνο τα στοιχεία που επιλέγουν τα μέλη για παρακολούθηση θα χρησιμοποιούνται για την εύρεση αντιστοιχίσεων στον σκοτεινό ιστό. Τα μέλη ελέγχουν τα στοιχεία που παρακολουθούνται ανά πάσα στιγμή, με την επεξεργασία των προφίλ παρακολούθησης.
  • Μπορεί να εντοπιστούν κι άλλα στοιχεία στον σκοτεινό ιστό, μαζί με τα στοιχεία που προστέθηκαν στο προφίλ παρακολούθησης. Αν συμβεί αυτό, τότε αυτά τα στοιχεία ενδέχεται να εμφανίζονται στα αποτελέσματα σκοτεινού ιστού. Οι λεπτομέρειες θα αποκρύπτονται για λόγους απορρήτου.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...