Κοινωνία

Καταγγελίες στον Κορυδαλλό για «απρεπείς ελέγχους» σε γυναίκες

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις φυλακές Κορυδαλλού ύστερα από καταγγελίες κρατουμένων κυρίως στην Δ’ Πτέρυγα ότι «γυναίκες επισκέπτες τους υπέστησαν απρεπείςς ελέγχους με ολική αφαίρεση των ρούχων τους από εξωτερικούς φρουρούς του σωφρονιστικού καταστήματος».

Μάλιστα φαίνεται να υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα του Κορυδαλλού προκειμένου να διερευνηθεί το τι ακριβώς συνέβη, ενώ είναι πιθανόν να κατατεθούν την Δευτέρα και σχετικές μηνύσεις.

Για την εν λόγω καταγγελλόμενη συμπεριφορά των φρουρών του καταστήματος υπήρξε και συγκέντρωση κρατουμένων απ’ όπου και το σχετικό βίντεο.

«Έγιναν οι συνήθεις έλεγχοι»

Σημειώνεται ότι προ μερικών ημερών υπήρχε έλεγχος αστυνομικών σε κελιά του Κορυδαλλού όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κινητά τηλέφωνα και αιχμηρά αντικείμενα, με τους κρατούμενους όμως να αποσυνδέουν αυτά τα ευρήματα με τα επισκεπτήρια που δέχονται.

Ειδικότερα, στην εν λόγω έρευνα είχαν κατασχεθεί πλήθος κινητών τηλεφώνων, ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενο που υπάγεται στο νόμο περί όπλων μετά από στοχευμένες έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, σε 45 κελιά, κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών.

Από την άλλη πλευρά υπάλληλοι των φυλακών υποστήριξαν ότι υπήρξαν οι συνήθεις σωματικοί έλεγχοι και μόνο όταν υπήρχε ένδειξη από τον ειδικό σαρωτή ότι ο επισκέπτης είχε ύποπτο αντικείμενο. «Οι σωματικοί έλεγχοι στις επισκέπτριες γίνονται αποκλειστικά από γυναίκες φρουρούς» τόνισαν.

Ωστόσο οι κρατούμενοι μιλούν για υπερβάσεις στους σχετικούς ελέγχους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος
Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...