Κοινωνία

Μπιμπίλας: "Είμαι ένας άθρησκος άνθρωπος δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Εκκλησία" (Βίντεο)

Καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας όπου μεταξύ άλλων, πήρε θέση απέναντι στην Εκκλησία για το θέμα του νομοσχεδίου σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Εγώ είμαι υπέρ αυτού του νομοσχεδίου και έχουμε ψηφίσει πολλά νομοσχέδια της Νέας Δημοκρατίας όταν τα θεωρούμε σωστά, όπως την ψήφο των αποδήμων, την επιστολική ψήφο» τόνισε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

«Εγώ δεν το έχω πάρει ακόμα το κείμενο της Εκκλησίας (σ.σ. σαν βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας), αλλά να σας πω κάτι; Δεν θα το διαβάσω καθόλου. Δεν με αφορά. Νομίζω ότι η Εκκλησία είναι λάθος αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

 

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

«Η εκκλησία να κοιτάξει τους πιστούς. Η πολιτεία θα κοιτάξει τους πολίτες της και νομοθετεί. Άρα η πολιτεία είναι υπεύθυνη για τα δικαιώματα των πολιτών. Η θρησκεία είναι άλλο πράγμα. Εδώ είμαστε ένα από τα τέσσερα κράτη της Ευρώπης όπου η Εκκλησία είναι ακόμα αλληλένδετη με το κράτος. Αυτό είναι τελείως λάθος. Οι Εκκλησίες και οι θρησκείες είναι κάτι ξεχωριστό από το κράτος» υπογράμμισε όπως αναφέρει το protothema.gr.

«Εγώ ξέρετε ότι είμαι ένας άθρησκος άνθρωπος, επομένως δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Εκκλησία. Με ενδιαφέρει τι λέει μια κοινωνική ομάδα, που μπορεί να είναι στην εκκλησία, αλλά δεν θα δώσω σημασία σε αποφάσεις που παίρνει η Ιερά Σύνοδος. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Με ενδιαφέρει τι λέει η πολιτεία» εξήγησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...