Κοινωνία

Κοζάνη: Εξιχνιάστηκε και τρίτη υπόθεση απάτης «Μαϊμού» λογιστή

Άλλη μια υπόθεση απάτης που είχε γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2023 με θύμα έναν 56χρονο Έλληνα κάτοικο της Κοζάνης, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ήταν η τρίτη απάτη με δράστη «μαϊμού» λογιστή που είχε γίνει την ίδια περίοδο και με την ίδια μεθοδολογία.

Ο 56χρονος είχε καταγγείλει ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ένας άγνωστος που συστήθηκε ως υπάλληλος του λογιστηρίου δημόσιας υπηρεσίας και του ζήτησε τους κωδικούς του e-banking του, δήθεν για να καταθέσει χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του, με αποτέλεσμα να μεταφέρει 1.000 ευρώ σε άλλον λογαριασμό.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 27χρονου Έλληνα, ο οποίος είναι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκε το ποσό και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Την Τετάρτη, οι αστυνομικοί είχαν εξιχνιάσει άλλες δυο παρόμοιες υποθέσεις. Στη μια, θύμα ήταν μια 51χρονη με την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά στα μέσα Σεπτεμβρίου ένας απατεώνας που δήλωσε υπάλληλος λογιστηρίου δημόσιας υπηρεσίας και, αφού την έπεισε να του δώσει τους κωδικούς του e-banking της, μετέφερε από τον τραπεζικό λογαριασμό της 8.440 ευρώ στους λογαριασμούς τριών Ελλήνων, μίας 52χρονης, ενός 42χρονου και ενός 21χρονου.

Στην άλλη περίπτωση την ίδια περίοδο, ένας 60χρονος πείστηκε από έναν άγνωστο που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και ισχυρίστηκε ότι εργάζεται σε λογιστικό γραφείο ότι μπορούσε να του εξασφαλίσει κρατικό επίδομα θέρμανσης. Το θύμα του παραχώρησε πρόσβαση στο e-banking του και ο 36χρονος αλλοδαπός από το κινητό του οποίου έγινε η επικοινωνία μετέφερε 2.300 ευρώ από το λογαριασμό του σε αυτόν ενός 51χρονου Έλληνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος