Κοινωνία

Κιλκίς: Εντείνονται οι έρευνες για το διεθνές λαθρεμπόριο τσιγάρων

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κιλκίς κάνουν έρευνες σε όλη τη Μακεδονία προκειμένου να εντοπίσουν τα υπόλοιπα παρακλάδια της εγκληματικής οργάνωσης η οποία είχε δραστηριοποιηθεί  στο διεθνές λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού κρυμμένων μέσα σε τόπια με ύφασμα, διότι πιστεύουν ότι οι τρεις Έλληνες που συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης αποτελούσαν μόνο ένα κομμάτι της.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η αποθήκη στην περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου στην Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθησαν οι ηλικίας 35, 50 και 62 χρόνων λαθρέμποροι, δεν είναι η μόνη που χρησιμοποιούσε το καλά οργανωμένο κύκλωμα και αναζητούν και άλλες, ενώ προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος και πού κατήρτιζε τα εικονικά τιμολόγια που θα συνόδευαν το παράνομο φορτίο κατά την εξαγωγή του σε χώρες του εξωτερικού.


Σύμφωνα με το protothema.gr, κατά την διάρκεια της έρευνας, μέσα στις συσκευασίες με τόπια υφάσματος που οι δράστες φόρτωναν μέσα σε ένα φορτηγό, βρέθηκαν 306.770 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης που προορίζονταν να πωληθούν στη Γαλλία και εστάλησαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, οι οποίοι εκτιμάται ότι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το φορτηγό με το επικαθήμενό του κατασχέθηκαν μαζί με το εικονικό τιμολόγιο που βρέθηκε μέσα σε αυτό. Επίσης, κατασχέθηκαν ένα κλαρκ, ένα παλετοφόρο όχημα, μια κάμερα κλειστού κυκλώματος που δεν εμπόδισε την έφοδο των αστυνομικών και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και λαθρεμπορία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ