Κοινωνία

Παράταση του προγράμματος συντήρησης των υποβρυχίων ζητούν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σε τροχιά συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, από τους οποίους ζήτησαν συναντήσεις και συγκεκριμένα με επιστολές προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παπασταύρου και την Υπουργό Εργασίας κ. Μιχαηλίδου για άμεση συνάντηση μαζί τους, βρίσκονται οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου τους «Η Τρίαινα».

Όπως αναφέρουν: «Έχουμε κάνει συνεχείς παραστάσεις και δεκάδες τηλεφωνικές συζητήσεις με όλα  τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας, πιέζοντας διαρκώς για την επίσπευση των διαδικασιών και για την παράταση του προγράμματος των υποβρυχίων μέχρι να έρθει η τελική λύση.

Κατανοούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην επεξεργασία και την ολοκλήρωση της επιδιωκόμενης λύσης, κυρίως λόγω της εμπλοκής περισσοτέρων υπουργείων. Αλλά θα πρέπει όλες αυτές οι δυσκολίες να αντιμετωπιστούν και να φτάσουμε στο τέλος. Θα πρέπει οι διαδικασίες να επισπευστούν. 

Μέχρι τότε, όμως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε αναγκαίο να υπάρξει παράταση του προγράμματος συντήρησης των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού για 2-3 μήνες, διάστημα που εκτιμούμε , σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργείων, ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την οριστική λύση του θέματος».  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ