Κοινωνία

Το παρελθόν του χτυπήματος της τράπεζας στα Πετράλωνα - Η σχέση με τη 17 Νοέμβρη

Το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής έχει τραβήξει η χθεσινή έκρηξη (25/1) που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα, με την Υπηρεσία να συμμετάσχει και επίσημα στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη τράπεζα στα Πετράλωνα φαίνεται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, πως έχει «παρελθόν» με τον χώρο της τρομοκρατίας καθώς είχε μπει στο «στόχαστρο» κι άλλων οργανώσεων αντάρτικού πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αποτελεί περιστατικό του 1984, όταν στο ίδιο σημείο στα Πετράλωνα, έξω από το υποκατάστημα τράπεζας, η οργάνωση «17 Νοέμβρη» είχε σκοτώσει τον αστυνομικό φρουρό, Χρήστο Μάτη.

Μετά από 20 σχεδόν χρόνια, το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση για τη δολοφονία του Χρήστου Μάτη στα Πετράλωνα, αποτέλεσε ένα από τα αποδεικτικά στοιχεία που «ξεκλείδωσαν» τη δράση της.

Από βόμβα η έκρηξη σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Νεότερες πληροφορίες για την έκρηξη που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα (25/1) σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Παρά τις πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελούνταν από γκαζάκια και μπιτόνι με βενζίνη, οι τελευταίες εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο περί εκρηκτικού μηχανισμού και δη βόμβας, που εξερράγη στα Πετράλωνα και προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στις έρευνες για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Τριών Ιεραρχών, συμμετέχει πλέον και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς η βόμβα εμπεριέχει άγνωστη εκρηκτική ύληπυροκροτητή και φυτίλι.

 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός στα Πετράλωνα έχει προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛΑΣ, καθώς πλέον εξετάζονται όλα τα σενάρια, μεταξύ άλλων και η σχέση της εν λόγω επίθεσης με τα όσα έγιναν στου Γουδή και την πυροδότηση του μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ