Κοινωνία

Φλώρινα: Εξιχνιάστηκε σπείρα που είχε εξαπατήσει ηλικιωμένο- Του είχαν κλέψει σχεδόν 8.000 ευρώ

Σε μια απάτη που είχε συμβεί στο τέλος του Αυγούστου του 2023 σε βάρος ηλικιωμένου στη Φλώρινα είχαν λάβει μέρος τρεις άνδρες, δυο Έλληνες ηλικίας 29 και 33 χρόνων και ένας 38χρονος αλλοδαπός. Μετά από πέντε μήνες η απάτη αυτή διαλευκάνθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο 69χρονος Έλληνας είχε καταγγείλει ότι είχε δεχθεί τηλεφωνική επικοινωνία από έναν άγνωστο ο οποίος του είχε συστηθεί ως υπάλληλος λογιστικού γραφείου, τον παραπλάνησε με το πρόσχημα ότι δικαιούται κρατικά επιδόματα και τον έπεισε να μεταφέρει σε δυο τραπεζικούς λογαριασμούς ένα μεγάλο ποσό, δήθεν ως... εγγύηση. Το θύμα κατέθεσε δυο εμβάσματα συνολικού ποσού 7.800 ευρώ, τα οποία έχασε χωρίς βέβαια να δει τα επιδόματα που του υποσχέθηκε ο "μαϊμού" λογιστής.

Μετά από έρευνες, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δυο Ελλήνων στους οποίους ανήκουν οι λογαριασμοί που μεταφέρθηκε το ποσό, καθώς και του αλλοδαπού κατόχου του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγινε η επικοινωνία με τον 69χρονο. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για απάτη κατά συναυτουργία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...