Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη απάτη με δήθεν ΙΧ από την Βουλγαρία-Πως απέσπασαν 65.000 ευρώ

Δικογραφία για περιπτώσεις απάτης σχημάτισαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εις βάρος δύο ατόμων. Προηγήθηκαν σχετικές καταγγελίες εις βάρος τους.

Πρόκειται για δύο Έλληνες υπηκόους, ηλικίας 48 και 47 ετών, οι οποίοι διατηρούσαν μάντρα αυτοκινήτων σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., 51χρονος κατήγγειλε ότι οι ιδιοκτήτες της μάντρας του απέσπασαν 25.000 ευρώ για την αγορά και εκτελωνισμό δύο αυτοκινήτων από τη Βουλγαρία, τα οποία του υπέδειξαν σε φωτογραφίες και ουδέποτε παρέλαβε.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, πραγματοποιήθηκε άλλη καταγγελία από 40χρονο, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες της μάντρας παρουσιάστηκαν ως φερέγγυοι επιχειρηματίες, με πολλές διασυνδέσεις με εμπόρους αυτοκινήτων στο εξωτερικό (Βουλγαρία), και τον έπεισαν να συνεργαστεί μαζί τους προκειμένου να καλύπτει το τμήμα της αγοράς, του εκτελωνισμού και πιθανές βλάβες που θα παρουσίαζαν τα οχήματα τα οποία θα εισήγαγαν, ενώ μετά την πώληση τους, θα υποχρεούνταν οι δράστες να του καταβάλουν χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις,όπως αναφέρει η naftemporiki.gr.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ουδέποτε του κατέβαλαν τα χρηματικά ποσά από την πώληση αυτοκινήτων, καθώς επίσης και από την πώληση οχήματος ιδιοκτησίας του και από την υποτιθέμενη αγορά τεσσάρων οχημάτων για λογαριασμό της εταιρείας του 40χρονου ,με αποτέλεσμα να τον εξαπατήσουν και να του αποσπάσουν συνολικά 40.500 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...