Κοινωνία

Μπλόκα και κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες σε Μακεδονία και Θεσσαλία

Σήμερα Τετάρτη ξεκινούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, διότι από το μεσημέρι αγρότες θα στήσουν μπλόκα σε Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία

Στη Θεσσαλία, τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί στις πλατείες των χωριών και σήμερα αναμένεται να κινηθούν προς την ΠΑΘΕ, προκειμένου να στήσουν μπλόκα σε κεντρικούς κόμβους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το protothema.gr, μπλόκα θα στηθούν στη Λάρισα στον κόμβο του Πλατυκάμπου, της Καρδίτσας, των Τρικάλων στο ύψος του Ζάρκου, ενώ τρακτέρ θα βγουν στη Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα στον Αλμυρό και τον Ριζόμυλο.

Οι παραγωγοί από τις περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου, Λάρισα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Παλαμά, Τρίκαλα, Μαγνησία, και άλλες περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους προκειμένου, όπως λένε, να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να μείνουν στη γη τους, ζητώντας την άμεση πληρωμή όλων των αποζημιώσεων και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και η μείωση του κόστους παραγωγής, η προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Τρακτέρ αναμένεται να βγουν σε διάφορα σημεία και στους μομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στην Ημαθία, στην Πέλλα αλλά και στις Σέρρες.

Μετά από αποφάσεις που πήραν οι κατά τόπους αγροτικοί σύλλογοι, θα πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες σε υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, στις έδρες των αντιπεριφερειών, ενώ σχεδιάζουν και την κάθοδό τους στην Agrotica, που θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ