Κοινωνία

Γηροκομείο στα Χανιά: Για «εγκληματική οργάνωση» κάνει λόγο ο Άρειος Πάγος

Με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης παραπέμπονται να δικασθούν τελικά οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Γηροκομείου της Αγίας Σκέπης, στα Χανιά.

Αρχικά, το Συμβούλιο Εφετών Χανίων είχε αποφανθεί ότι δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, έπειτα από προσφυγή συγγενών των ηλικιωμένων, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το themakritis.gr.

Στη δικογραφία δεν περιλαμβάνεται το σύνολο των περιπτώσεων θανάτων που υπολογίζεται σε αξιόλογο τριψήφιο, αλλά μόνο 32 από αυτές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αρχικές κατηγορίες αφορούσαν τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για τις δύο ιδιοκτήτριες, 70 και 45 ετών σήμερα και τον 52χρονο ιατρό της μονάδας, ο οποίος υπέγραφε τα πανομοιότυπα πιστοποιητικά θανάτου. Στον ψυχίατρο και δύο ακόμη νοσηλεύτριες απαγγέλθηκε η κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στους έξι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο Αιγαίο-Ενημέρωση Αμερικανών Γερουσιαστών από τον κ. Ιωάννη Σιτιλίδη για τα τουρκικά τερτίπια στο Αιγαίο

Αναφέρθηκε το ζήτημα της ΑΟΖ , το FIR Αθηνών και οι τομείς έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο-Είμαστε πολύ κοντά σε...