Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Έλληνας νοσηλευτής που ζει στην Ιρλανδία φανέρωσε το μισθό του μέσω Tik Tok- Πήρε 500 ευρώ για 12ωρη βάρδια τα Χριστούγεννα! (Βίντεο)

Την μεγάλη διαφορά μεταξύ των μισθών στα Εθνικά Συστήματα Υγείας Ελλάδας και Ιρλανδίας υπογράμμισε σε βίντεο που ανέβασε στην πλατφόρμα Τικ Τοκ ένας Έλληνας νοσηλευτής.

@tolisinireland πόσο πληρώθηκα που δούλεψα νύχτα Χριστουγέννων εδώ στην Ιρλανδία? #ιρλανδία?? #μετανάστης #νοσηλευτής ♬ Irish and Celtic miscellaneous ethnic music(219916) - KK

Εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο της Ιρλανδίας  και ο ίδιος υπογραμμίζει ότι για τη συγκεκριμένη βάρδια που ξεκίνησε από τις οκτώ το βράδυ των Χριστουγέννων και ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας, ήτοι 12ωρες εργασίας, πήρε 820 ευρώ μικτά (500 ευρώ καθαρά).

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα», αναφέρει ότι ο μισθός του νοσηλευτή στην Ιρλανδία είναι 4.000 ευρώ μικτά, περίπου 3.200 ευρώ καθαρά.

«Μας δίνονται και άλλα επιδόματα, όπως επίδομα ρεύματος που αγγίζει τα 450 ευρώ, ασχέτως της περιοχής στην οποία ζεις αλλά και επίδομα ενοικίου σε όλους τους πολίτες της Ιρλανδίας που φτάνει τα 1000 ευρώ" ενώ τόνισε πως "τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ εδώ είναι πιο φθηνά από ότι είναι στην Ελλάδα, όπου όταν δούλευα με τον μισθό που έπαιρνα εκεί σκεφτόμουν ακόμη και το να βγω να πάω για ένα καφέ με φίλους».

Όσα ανέφερε για το επίπεδο διαβίωσης στην Ιρλανδία αλλά και τους μισθούς και τα επιδόματα που δίνονται στο βίντεο που ακολουθεί:
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ