Κοινωνία

Κραυγή υπερήλικα μικροπωλητή σε χιλιάδες φοιτητές στο Σύνταγμα: "Να πάτε να δουλέψετε ρε που κάνετε συνδικαλισμό με τα ρόπαλα"

Χθες κατά την διάρκεια  του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών, που έλαβε χώρα στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης  στα Προπύλαια, κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ένας παππούς ο οποίος ήταν μικροπωλητής κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ο ίδιος απευθυνόμενος στους διαδηλωτές τόνισε μεταξύ άλλων: "Να πάτε να δουλέψετε όλοι, να πάτε να δουλέψετε ρε.Καθόσαστε και κάνετε συνδικαλισμό με τα ρόπαλα, Να πάτε να δουλέψετε στα χωράφια.
Φοιτητές... της οκάς φοιτητές.Δεν πάτε να δουλέψετε ε ; Θα μας πάρουν οι Αλβανοί την Ελλάδα."

Πρόκειται για την κραυγή ενός ανθρώπου που αναγκάστηκε πιθανόν λόγω των καταστάσεων να δουλεύει μέχρι αυτήν την ηλικία , και βλέποντας τους νέους που φώναζαν στην πορεία, τους φώναξε αυτό που ίδιος θεωρεί ως μεγάλη αξία στην ζωή, και αφορά την δουλειά, μέσω της οποίας ο κάθε άνθρωπος δημιουργεί νέα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα η φωνή αυτού του υπερήλικα μικροπωλητή ήταν μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον της Ελλάδος, το οποίο διαγράφεται ζοφερό με τόσους μετανάστες που έχουν κατακλύσει την χώρα μας, οι οποίοι πολλοί από αυτούς δουλεύουν πραγματικά και αγοράζουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Η κραυγή του παππού είναι η κραυγή όλων αυτών γέρων σήμερα, που γνώρισαν μια άλλη διαφορετική Ελλάδα στο ξεκίνημα του εργασιακού βίου τους, μαθαίνοντας από μικροί ότι μόνο με σκληρή δουλειά μπορεί να πάνε μπροστά, όπως και το ίδιο το κράτος.

Πρόκειται για μια γενιά που πέρασε κινδύνους, δικτατορίες, πολιτικές ανωμαλίες, και δύσκολες καταστάσεις, και έμαθε να επιβιώνει, αλλά βλέπει με λύπη σήμερα στην χώρα μας, πολλά τεχνικά πόστα να τα κατέχουν ξένοι, και να παρακαλάμε να έρθουν εργάτες γης για να μαζευτεί  η ελληνική σοδειά ελαιόλαδου και άλλων προϊόντων στην επαρχία.    

Η ίδια γενιά βλέπει ότι ο πανίσχυρος εμπορικός στόλος της Ελλάδος, επανδρώνει τα πλοία του σε ποσοστά εξωφρενικά με αλλοδαπούς και ελάχιστους Έλληνες, ενώ βλέπει την χώρα μας να μετασχηματίζεται σε μια χώρα που δεν θυμίζει τίποτα την Ελλάδα της δεκαετίας του 1980-90 για παράδειγμα.

Αυτή η κατάσταση είναι που πονάει πολλούς στην χώρα μας, αφού μετά το 2011, χιλιάδες Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή, ενώ στην χώρα μας εισήλθαν, και συνεχίσουν να εισέρχονται χιλιάδες αλλοδαποί μουσουλμάνοι προκαλώντας ερωτηματικά και ανησυχία για το μέλλον της χώρας μας.

Αυτό το σκηνικό ήταν στο μυαλό του ηλικιωμένου μικροπωλητή που παλεύει ακόμα, και την αγωνία του αυτή θέλησε να την κάνει κατανοητή στους νεαρούς που φώναζαν στην πορεία για την ιδιωτική παιδεία.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ